СДВР: Най-често извършваните престъпления в София са кражбите

  • 10 септември 2014 12:24

  • 1558
  • 0
СДВР: Най-често извършваните престъпления в София са кражбите
©

Днес в СДВР бяха оповестени резултатите от дейността по противодействие на престъпността, предаде репортер на Novini.bg.

Филип Гунев, заместник-министър на вътрешните работи, заяви, че във всички полицейски управления в страната, ще бъдат качени доклади за престъпленията извършени в района на РУП. "Хората се интересуват от престъпността в района, в който живеят. През последните месеци има увеличение на жертвите на пътно-транспортни произшествия. От статистиката се вижда, че жертвите са в определени области и общини. Там трябва да се работи превантивно", каза Гунев.

Младен Маринов, шеф на СДВР, представи престъпната обстановка на територията на столицата. "Най-висок брой процент от извършените престъпления са кражбите. Малко над 60%. Най-засегнатите райони са Дружба, Младост 1А, районът на Централна жп гара и Централната автогара, около мол Сердика и мол София. От август 2013 до август 2014 има спад при кражбата на МПС-та. 66 броя МПС-та са откраднати по-малко. Спрямо миналата година тенденцията при убийствата се запазва. Най-много регистрирани престъпления има в 1-во РУП, най-малко в 8-о РУП", разкри Маринов.

Наблюдава се спад на престъпленията извършени от незаконно пребиваващи в страната, заявиха още двамата. Това е в резултат на мерките, които МВР предприе, след поредицата от инциденти в района на Женския пазар. Броят на нелегалните емигранти се запазва на същите нива, като през последната година. Нелегално преминаващите границата имат за цел да ползват България като междинна станция и да се доберат до София. На седмица в столицата биват заловени между 20 и 30 нелегални емигранти, сочи статистиката.

Заместник-министър Гунев обяви, че на телефон 112 вече се получават сигнали за купуване на гласове. "Две седмици преди предсрочните парламентарни избори ще бъдат открити специални телефонни линии, на които гражданите също ще могат да подават сигнали. Всеки сигнал се проверява и се отнася към прокуратурата", увери Гунев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини