Франция осъди българска шпионка - опитала да заколи внука си

  • 28 септември 2011 21:20

  • 4612
  • 6
Франция осъди българска шпионка - опитала да заколи внука си
©

Франция осъди на 10 години затвор българска шпионка, която се опитала да убие внука си. 72-годишната Кина Никова, която на младини работела за родните тайни служби, искала да накара снаха си да страда и затова се решила на тежкото престъпление, съобщава френското издание „Льо Прогре”. Присъдата срещу нашенката беше произнесена във вторник, на втория ден от процеса срещу нея. Тя ще лежи в затвора в Дижон, уточняват от френската преса.

Никова е пенсионирана фармацевтка. Тя пристигнала в дома на сина си Ангел във Фурж през 2007 г. Отношенията със снаха й Елизабет обаче бързо се влошили и скандалите в къщата се превърнали в ежедневие. Караниците се пораждали от това, че възрастната жена непрекъснато се месела във взаимоотношенията на съпружеската двойка, като опитвала да диктува действията на сина си. Снаха й не й оставала длъжна, като заявявала - „Ангел може да ти е син, но сега е мой мъж". Никова обаче веднага отговаряла - „Ако аз вече нямам син, и ти няма да имаш".

Чашата на търпението на старицата преляла, когато разбрала, че Елизабет е резервирала самолетен билет, с който искала да се прибере със семейството си в България. Възрастната жена се озлобила до такава степен, че решила да причини огромно страдание на съпругата на сина си. Това най-добре щяло да стане, като убие родния си внук - 13-годишния Петър.

На 24 август 2009 година Кина го помолила да се качи с нея на тавана, за да й помогне да свалят стар куфар. Момчето се съгласило и отишло с баба си в тъмното помещение. Там Никова предвидливо била приготвила остър кухненски нож, с който започнала да мушка детето в гърба Петър обаче започнал да крещи с все сила, което уплашило Кина и тя избягала. Младежът пък запазил самообладание и сам звъннал за помощ. След намесата на лекарите Петър бил спасен.

На делото срещу Никова стана ясно, че тя изобщо не обича внука си. „Не съжалявам за нищо. Отказвам да призная вината си”, заявила Кина пред магистратите. Въпреки че от прокуратурата поискали възрастната жена да лежи в затвора 12 години, съдът преценил, че и 10 са достатъчни. Магистратите мотивирали решението си с възрастта на българката. В пледоариите си пък адвокатът на нашенката изтъкнал, че Кина страда от рак и няма надежда за оцеляване.

След като чула присъдата си, Никова не реагирала по никакъв начин, решила се единствено на последна реплика към Елизабет. Пожелавам й да има същата снаха, каквато имам аз заявила на висок глас в залата Кина. След като страстите поутихнали, Никова допълнила - "Извинявам се на френския народ, който позволява да бъда хранена и подслонена в затвора, където се чувствам добре".

След края на процеса адвокатът на българката разказал пред френските медии любопитни подробности около битието на нашенката. Жената работела за българските тайни служби, преди да се премести във Франция. Приятелят й пък бил осъден за участие в кражбата на ковчега на Чарли Чаплин през март 1987 година. Тогава той заедно със съучастника си искали откуп за ценния предмет. Преди да получат парите обаче, били заловени.

Последвайте канала на

Novini.bg
4612 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
жана

2013.10.03 | 09:47

6
Нещо се случва с хората.Не е възможно, без причина през последните години да има толкова много агресия,жлъч,злоба,алчност.......Баща да убива детето си,брат да убива брат си,приятел да убива приятеля си,дете да убива друго дете,баба да посяга на живота на внука си.Мили Боже,помогни ни да изгоним тези демони в нас!

2011.09.29 | 01:20

1
http://bgsviat.narod.ru/
art

2011.10.28 | 10:06

2
basi nenormalnite xora, mai nai dobre e gospod da izbie otnovo vsi4ki xora i da po4nem otna4alo
човек

2011.10.28 | 10:06

5
достатъчно е да убие само теб !!!
kinesiotapebg.eu

2011.10.28 | 10:06

4
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

2011.10.28 | 10:06

3
Юнаците от ВМРО, Атака, Боян Расатовци и Божидар Димитровци да осъдят Франция, ама веднага!

Добави коментар

Водещи новини