Фалшив сигнал за меле между българчета и циганчета вдигна на крак полицаи

  • 28 септември 2011 14:35

  • 1708
  • 2
Фалшив сигнал за меле между българчета и циганчета вдигна на крак полицаи
©

Напрежение сред ромското население е отчетено в квартал "Надежда" на гр.Сливен, съобщават от пресцентъра на полицията.

Около 10.15 ч. на 28.09.2011 г. на тел.112 е получено съобщение от анонимна гражданка, че в осмо основно училище „Юрий Гагарин", намиращо се в кв." Даме Груев" в гр.Сливен е възникнал конфликт между деца от български и ромски произход. При пристигане на полицейските сили на място сигналът не е потвърден. Към 10.30ч. на 28.09.2011 г. е получено съобщение в ОДЧ на РУП-Сливен, че голяма част от жители на кв."Надежда", намиращ се в близост до кв."Даме Груев" в гр.Сливен, са тръгнали към шесто основно училище „Братя Миладинови" (в същия квартал), в което се обучават предимно деца от ромски произход, след като са разбрали за конфликта. Не е констатирано нарушение на обществения ред от страна на присъстващите в двора на училището. Занятията в училището са преустановени.

Оперативната обстановка към момента е спокойна. Извършен е обход на останалите училища в града с превантивна мярка.
ОД МВР-Сливен не разполага с информация за възникнали конфликти на етническа или друга основа на територията на областта.

ОД МВР-Сливен приканва всички граждани да запазят спокойствие и да не се поддават на злонамерени слухове за създаване на умишлено етническо напрежение сред населението на Областта. При научаване на всякаква информация в тази насока да се уведомява тел.112 , с цел изясняване на достоверността на информацията.


ОД МВР-Сливен високо оценява гражданската съвест на населението и твърдо вярва, че Обществото е способно да запази духа на човечност и разбирателство между различните етнически групи от населението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1708 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
олеле мале

2011.09.29 | 00:30

2
кой я е написал тази статия,някой компетентен журналист или просто драскач.90%от истината не е спомената,ще ви предоставя няколко думи с които да я пооформите по добре :бусове,коли,брадви,тръби,ножове,викове че ще ни убиват,нито един задържан,глас,избори,кмет,пари,море,гербер
Dimitar

2011.09.29 | 00:30

1
darjaha se zlobno sre6tu bulgarite , kolkoto i da ne mi se iska da podkopavam omraza ima nespravedlivi ne6ta i e vinovno na purvo mqsto pravitelstvoto . nqma ve4no da pla6tam pari ot zaplatata si za nqkoi koito e re6il 4e trqbva da gleda 10 deca i da ne moje da so ozapti i ednoto ot tqh pone . ami kre6tat sre6tu bulgarite koito im izkarvat pomo6tite . vse o6te sme mnozinstvo , no stanem li malcinstvo , neznam kolko jivot 6te ostane na stranata ni .

Добави коментар

Водещи новини