Търсили пари и злато от изтезавания и убит в с. Извор мъж

  • 04 септември 2014 07:47

  • 2468
  • 0
Търсили пари и злато от изтезавания и убит в с. Извор мъж
©

Убитият във видинското с. Извор земеделски производител Румен Павлов, на 54 г., може би е станал жертва на хорски приказки, че крие в дома си златни монети и близо 1 млн. лв. С това местните хора си обясняват жестокото убийство на съселянина им, който бе намерен пребит до смърт в банята на къщата му, пише "24 часа".

Другата неофициална версия, която обаче е по-малко вероятна, е, че е убит от недоволни собственици на земя, на които не е плащал рента. Хората си припомнят, че през годините имал бурни разправии с други арендатори и в миналото имало периоди, когато си разоравали взаимно нивите.

От полицията и прокуратурата не коментират евентуалните мотиви на извършителя, тъй като работата по случая не е приключила.
Румен живеел скромно в бащината си къща

Тялото на убития било намерено от кметския наместник на с. Извор Митко Николов на 1 септември вечерта около 20,30 ч. Той отишъл в дома му, след като през целия ден не успял да се свърже с него по телефона. Вещите в къщата били преобърнати, било ровено дори в отворите на комините, но лаптопът, мобилните телефони и битовата техника не били задигнати. Липсвала единствено маздата на жертвата.

Огледът установил, че смъртта е настъпила след жесток побой, като повечето удари били по главата. Убийците вероятно са искали да изкопчат къде са скрити парите и златото.

Убитият, когото наричали Румби, бил земеделски производител и живеел сам в родната си къща. Прибрал се на село преди години, след като баща му починал, за да гледа болната си майка. По-късно и тя се споминала.

Румен обработвал около 3000 дка земеделска земя в землището на Извор и отглеждат царевица, жито и слънчоглед. Малка част от земята била негова, останалата била взета под наем и арендувана.

Той редовно кандидатствал и получавал субсидии, печелел добре, но не инвестирал в техника и не бил особено коректен със собствениците на земя и бавел плащанията на рентата. Заради това още преди време тръгнала мълвата, че е милионер, но не държи парите си в банка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини