Близо 4000 кутии контрабандни цигари откриха на ферибота Оряхово - Лом

  • 27 септември 2011 14:41

  • 1661
  • 0
Близо 4000 кутии контрабандни цигари откриха на ферибота Оряхово - Лом
© Булфото

Близо 4000 кутии цигари бяха задържани от митничарите на Ферибот Оряхово и Лом.

В района на Ферибот Оряхово митнически служители и гранични полицаи извършват съвместна проверка на камион, управляван от 28-годишния румънски гражданин A. B.

На различни места в кабината - под шофьорското легло, долапите и тапицерията митничарите откриват 3500 кутии цигари без български акцизен бандерол. Камионът е пътувал от Гърция за Полша. Като интересен факт митническите инспектори споделят, че легалният товар, който превозва камионът също са цигари от голяма компания производител в Гърция за филиала й в Полша. Съставен е акт за административно нарушение по закона за акцизите и случая е предаден на разследващите органи.


В същото време мобилна група в района на ГКПП Видин спира за проверка лек автомобил с румънска регистрация, пътуващ от Сърбия за Румъния. При извършената на място проверка митническите инспектори установяват, че в областта на багажника на колата е извършена манипулация и е монтирано допълнително дъно, от което митническите инспектори вадят 438 кутии цигари със сръбски бандерол. Съставен е акт за митническо нарушение срещу двама румънски граждани, пътуващи с автомобила.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини