Цветанов: Спецоперация „Палките 2” е резултат на тримесечен труд

  • 27 септември 2011 13:40

  • 1429
  • 1
Цветанов: Спецоперация „Палките 2” е резултат на тримесечен труд
© Булфото

Спецоперация „Палките 2” е резултат на тримесечен труд на колегите ми от дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, съвместно с прокуратурата и със съдействието на потърпевши граждани от рекета по някои КПП в страната. Това заяви в Каварна вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите на министъра желанието е в следващите месеци действително да се започне изграждане на видеонаблюдение, контролни пунктове, където няма да има присъствие на полицаи и по този начин ще се използват съвременните технологии, които документират превишаването на скоростта и при констатирано нарушение няма да има пряко общуване между полицаите и гражданите. Необходимо е в тази насока да се въвеждат добрите практики от Европейския съюз, където присъствието на полицаи по пътищата е по-малко.

При сигнали за корупционна практика за дадени пътни полицаи, ще последва образуване на дисциплинарни производство, повдигане на обвинения на базата на събрани доказателства през трите месеца и при доказана вина тези хора вече няма да бъдат служители на МВР, каза Цветанов. „Те ще бъдат изправени пред съда, за да понесат отговорността за това, което са причинявали на българските граждани, пътуващи в страната”, посочи министърът. До момента има арестувани 17 пътни полицаи.

По думите на Цветанов цифрата е сериозна и е знак за добре свършена работа от дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР, също от СДВР и под наблюдението на зам.-главния прокурор.

Последвайте канала на

1429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
W W W . O R I GI NA L N I . B E = футболното екипч

2011.09.27 | 14:18

1
W W W . O R I GI NA L N I . B E = футболното екипчее 11/12г. Закупи от нас !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини