Измамници взеха 16 бона от жена в Трявна

  • 27 септември 2011 10:48

  • 1994
  • 0
Измамници взеха 16 бона от жена в Трявна
©

Жена на 78 години от Трявна е била измамена с лъжливо обаждане по телефона, отнети са й 16 хиляди лева. Това съобщиха днес от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Габрово.

Измамата е станала вчера следобед. Мъжки глас съобщил на жената по телефона, че дъщеря й, която била в Испания, е паднала по стълба и си е счупила крака. Възрастната жена трябвало да даде парите за златни импланти в костта, иначе кракът на жената щял да бъде ампутиран, заплашвал измамникът. Той се представил по телефона за д-р Димитров от местната болница.

Половин час по-късно възрастната жена дала на измамника 16 хиляди лева, а той отпътувал с автомобила си в неизвестна посока.

През последните два месеца измамите на възрастни хора от мними лекари са зачестили, предупредиха от полицията и припомниха на гражданите да не се доверяват на фалшиви обаждания. По думите на дознател измисленият напоследък от измамниците сценарий за неочаквана травма и за имплатниране на златни гвоздеи се е оказал по-печеливш от измамите с катастрофи и измъкване от наказателна отговорност.

През последните месеци в Габровско по същия сценарий са били измамени 5-6 възрастни хора, но сумите са били по-малки - между две хиляди и шест хиляди лева.

Последвайте канала на

1994 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини