Спипаха телефонен измамник

  • 26 септември 2011 11:08

  • 817
  • 0
Спипаха телефонен измамник
©

В Районно управление "Полиция" - Велики Преслав е получено съобщение от център 112, че е направен опит да бъде измамен 78-годишен мъж от село Хан Крум.

В проведения разговор с дежурните полицейски служители възрастният човек обяснил, че е получил обаждане на домашния си телефон, като плачела жена, която се представила за дъщеря му. Било му заявено, че са нужни 6000 лева за спешна операция.

78-годишният мъж обяснил, че може да осигури сумата от 500 лева и му била определена среща да я занесе до ж.п. прелеза в селото, а лицето, което ще получи парите ще се представи, че е работник, който поставя дограми. След като телефонната връзка не била прекъсната, възрастният човек подал сигнал на спешния телефон 112, като използвал друг телефон.

Веднага е сформирана група от служители на Районно управление "Полиция" - Велики Преслав. На място със съдействието на двама мъже от селото е задържан мъж, който се придвижвал с лек автомобил "Опел", с шуменска регистрация и е пристигнал за да получи сумата от 500 лева. Установена е самоличността му. Това е 57-годишният А.А. от село Салманово, криминално проявен. На основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа.

Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини