Двама братя стреляли по Баретата

Стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата на 29 януари 2013 г пред входа на Съдебната палата е била заради бизнес интереси, които гангстерът е имал към лаборатория за изследване на свинско месо и зеленчуци. По тази версия работят спецслужбите, пише в "Уикенд".

Въпросната лаборатория се намира в Свиленград. В нея денонощно се правят експертизите на всички меса, плодове и зеленчуци, които влизат у нас през Турция. За 24 часа оттам минавали между 200 и 300 тира. Във въпросната лаборатория се изследват продуктите, които след това заминават за Европа и от резултата зависи дали тя ще бъде спряна.

В службите имало информация, че Златко баретата е искал да вземе на концесия лабораторията. Към края на 2012 година бизнес намеренията му били в много напреднала фаза. Твърди се, че лабораторията  на месец генерира суми от подкупи, които не падат под 1 милион лева.От 5 години ключовото място в Свиленград е дадено на бизнесмени от региона, които гравитират около братя Маргини.

Едно от тези лица е пловдивски сутеньор Георги Колев - Капачката, който официално се занимава  с печатна дейност. Друг от групата е Вальо Бореца, който има и незаконен бизнес с пиратски компактдискове в Албания.

Стрелците, които са простреляли Златко Баретата пред Съдебната палата са двама братя от Пловдив, близки на един от босовете на лабораторията в Свиленград. На 29 януари те го чакали да се появи от две различни места в съда. Когато Баретата се насочил към централния вход, планът сработил, но не докрай, защото Златомир бил само ранен.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет