Бабата, съсякла сина си с брадва, е лежала в Карлуково

  • 14 август 2014 12:34

  • 3262
  • 2
Бабата, съсякла сина си с брадва, е лежала в Карлуково
© Булфото

74-годишната Горица Галчева от Добринище, която съсече с брадва 42-годишния си осиновен син Йордан, е страдала от психическо заболяване. Тя е била настанявана за лечение в психиатричната болница в Карлуково и в продължение на 20 години се е водила на отчет в Центъра за психично здраве в Благоевград.

Лекарите я отписали служебно от отчет, тъй като не посещавала контролни прегледи, съобщава Struma.bg.

Наблюдаващият прокурор по делото Станислава Арабаджиева внесе искане в съда тя да бъде настанена в специализирано заведение за психиатрично изследване. Ако се установи, че бабата е невменяема и не може да разбира и ръководи постъпките си, обвинението срещу нея автоматично ще отпадне. Докато не се произнесат лекарите, Горица Галчева няма да бъде разпитвана по досъдебното производство.

На 6 август Горица умъртви с брадва сина си. След пиянски запой доведеният й син Йордан Галчев налетял да я бие. За да се спаси, тя го цапардосала с брадвата и му разцепила главата. Близки на Горица твърдят, че жената била системно тормозена и пребивана от доведения си син.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.08 | 04:09

2
Такааа, понеже жената не е посещавала прегледи са я отписали "служебно" от регистъра и толкоз - тя си живее с психичното заболяване, незнайно дали е опасна или не, а тия глупендери нито проверяват къде се намира и в какво състояние е, нито нищо!!! Кой знае колко още психично болни живеят сред нас, отписани от регистрите, щото не се явяват на прегледи!?! Смахната геноцидна държава!!!!!
888kama

2016.05.08 | 04:09

1
bila e sistemno tormozena i e otvarnala na agresiata,psihichno bolna ili ne nema znachenie.poslednoto pravo na chovek napadnat e da se otbranjva.izroda e bil ubit pri otbrana

Добави коментар

Водещи новини