Хванаха двама сирийци на Дунав мост

  • 25 септември 2011 12:16

  • 1215
  • 0
Хванаха двама сирийци на Дунав мост
©

Тази сутрин на ГКПП - Дунав мост за излизане от страната ни бил спрян за проверка микробус “Фолксваген”, управляван от 39-годишен български водач. В него пътували още трима – двама на 19 години и 51-годишен.

Двамата младежи представили фалшиви лични карти, след разговор с тях, станало ясно, че са сирийски граждани. Те били задържани през април месец т.г. в района на Свиленград при незаконно преминаване на границата и настанени в Бусманци.


Лек автомобил „Мерцедес”, с германска регистрация бил спрян вчера сутринта при влизане в страната ни. Колата била шофирана от турски гражданин, и в нея пътували още трима – двама с постоянно пребиваване в Германия, и 27-годишен с разрешително за пребиваване в Германия. При извършената паспортната проверка било установено, че германското разрешение за пребиваване на един от пътниците е обявено за откраднато в Шенгенската информационна система - издирвано в Германия.


Вчера сутринта в 2.30 часа на ГКПП-Капитан Андреево бил спрян лек автомобил „Тойота”, с белгийска регистрация и управляван от 48-годишен белгийски гражданин. В колата пътували още четири жени и мъж, на възраст от 2 до 41 години. При извършената паспортната проверка граничните полицаи установили, че един от пътуващите представил за самоличност преотстъпен паспорт. След проведен разговор с него, той предоставил паспорта, от който било видно, че е ливански гражданин.


Вчера около 10 часа в землището на с.Годешиво гранични полицаи са заловили трима граждани – 33-годишен гръцки гражданин и двама украйнци – 3 годишно дете и 25 годишна жена.


След получен сигнал в землището на с.Капитан Андреево от граничен полицейски наряд от ГПУ-Свиленград са заловени двама алжирски граждани, на възраст 28 и 35години.


Вчера в 14.30 часа на ГКПП-Калотина, за излизане от страната ни, бил спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 50-годишен българин. В колата пътували още четирима – на възраст от 23 до 45 години български граждани. При извършената проверка гранични полицаи установили, че 23-годишен показал преотстъпена лична карта. Допълнителна проверка установила, че мъжът е турски гражданин. Автомобилът и останалите лица са предадени на районната прокуратура, след извършени процесуално - следствени действия, са пропуснати.


Вчера в 14 часа на ГКПП - Дунав мост за излизане от страната бил спрян лек автомобил “Рено” с германска регистрация, управляван от 39-годишен български гражданин. В колата пътувал и 47-годишен мъж от Пловдив, който представил фалшива лична карта. След извършен обиск у него била открита турска лична карта на 48-годишен мъж.


Малко по-късно в 14.30 часа на ГКПП -Дунав мост за излизане от страната ни бил спрян микробус “Мерцедес”, с български водач. В него пътували петима български граждани. Четирима от тях представили фалшиви лични карти, оказало се, че те притежават турски карти.


Вчера в 11 часа на ГКПП - Аерогара София при излизане от страната с полет за Айндховен, са задържани четирима сирийски граждани. Те представили фалшиви италиански лични карти. Уведомена Софийската градска прокуратура.


Вчера била извършена проверка на влизащия в страната товарен влак, пътуващ по маршрут Гърция – Сърбия, през ГКПП - Калотина, с крайна точка Австрия. В контейнери с метални тръби били открити девет чужди граждани, без документи за самоличност. По техни данни петима са от Пакистан, трима от Афганистан и един от Иран.


Всички нарушители са задържани с полицейска мярка за 24 часа и настанени в помещение за временно настаняване на задържани лица. По случаите са образувани производства и работата по тях продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини