Задържаха мъж, обявен за национално издирване

  • 23 септември 2011 13:47

  • 2248
  • 0
Задържаха мъж, обявен за национално издирване
©

Служители на Регионалното полицейско управление в Попово задържаха обявения за общодържавно издирване М.М., на 35 год., от с. Априлово, община Попово, познат на полицията.

Същият е обявен за издирване във връзка с образувани срещу него 2 досъдебни производства за кражби в Попово и в Свищов.

В края на юли тази година в района на ж.п. гара Попово М.М. нанесъл удари по лицето на 56-годишен мъж от с. Голямо Ново, община Търговище и го е привел в безпомощно състояние, след което му е отнел сумата от 320 лв. След извършване на това престъпление М.М се е укривал и е бил издирван от органите на властта. Известно време се е укривал в района на Свищов, където е извършил няколко кражби, уточняват от Полицията.

Срещу М.М. има заведени заявителски материали за извършени от него множество кражби, хулиганство, закана за убийство. Същият има постановени няколко условни  и 2 ефективни присъди. Една от ефективните присъди е за извършена от него кражба в условията на опасен рецидив.

М.М. е задържан в РУ "Полиция"-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. Състав на Окръжения съд в Търговище постанови на 35-годишния мъж постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Последвайте канала на

Весела Найденова
2248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини