Откриха втори труп в Мизия (обновена)

  • 05 август 2014 14:56

  • 4239
  • 3
Откриха втори труп в Мизия (обновена)
© Булфото

Открит е втори труп на мъж в Мизия, е съобщил окръжният прокурор на Враца Силвия Миленкова. Тя обясни, че тялото е открито днес.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс, който гласи, че всеки, който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

От прокуратурата поясниха, че досъдебното производство е висящо към момента и има за цел да установи какви точно са причините, довели до смъртта на мъжа.

Това е самотноживеещ 56-годишен мъж, потвърди директорът на Областна дирекция на МВР във Враца Иван Кирилов, цитиран от БТА. Мъжът участвал дори в спасяването на съседите си и извеждането им с лодка в нощта, когато придошлата река Скът заля Мизия, но не се качил в лодката, а казал че сам ще се оправи.

Днес в Мизия общинската администрация предупреди, като използва системата за ранно оповестяване, жителите на града да не влизат сами и без придружител в наводнените си домове. Водата на река Скът продължава да се отдръпват, някои от къщите вече са достъпни, но съществува опасност основите им да са подкопани и да се срутят върху хората.

Предприети са мерки за превенция и недопускане на епидемичен взрив в Мизия и другите наводнени селища в област Враца, обясни заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ирена Видинова. В Мизия вече има три водоноски с вода за битови нужди и химически тоалетни. От РЗИ предупредиха, че жителите на града трябва да ползват само бутилирана вода за питейни нужди. Общината е организирала извозването на труповете на удавените животни до екарисаж.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4239 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бау

2014.08.06 | 13:30

2
А пък аз мислех, че са борчетата с язовирите, а то капитализма пак бил виновен!!!

2014.08.06 | 13:30

3
Ribata se vmirisva otkam glavata,iazovirite i navodneniata sa otrajenie na tova koeto se slu4va i gore.Lipsva darjavnost i prozra4nost.

2014.08.05 | 23:24

1
Това е, дивия,варварски,зловещ, алчен капитализъм в България през тия 25 години. Пълна разруха и гибел.

Добави коментар

Водещи новини