Разкриха група за телефонни измами в Старозагорско

  • 22 септември 2011 16:28

  • 1519
  • 0
Разкриха група за телефонни измами в Старозагорско
©

Полицията разкри група за телефонни измами в Старозагорско, съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора.

На 20 септември на територията, обслужвана от Първо Районно управление „Полиция” - Стара Загора съвместно със служители на Второ Районно управление „Полиция” - Стара Загора е проведена специалзирана полицейска операция по сигнал, че 76 годишна старозагорка, живуща на ул. „Ген. Гурко”, се готви да предаде голяма сума пари на непознат мъж, след като е заблудена, че нейн близък е пострадал и се налага спешна операция – задържан е : 18 годишния Т.К. от Ямбол, който дал на възрастната жена мобилен телефон и тя разговаряла с "мним доктор". След разговора Т.К. посегнал да вземе хартиения плик, в който пенсионерката увила сумата от 8 000 лева, като при приближаване на полицейските служители ямболията се опитал да избяга, но е заловен.

След проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятие е задържан и неговия съучастник, придружил до адреса на възрастната жена – това е : 18 годишния М.В., също от Ямбол. Установени са и останалите лица от групата, занимаваща се с телефонни измами – това са : 17 годишния С.Г., 18 годишния А.Т. и 17 годишния С.Н., всички от Ямбол, които са задържани с помощта на служители от Районно управление „Полиция” - Ямбол.

Извършени са претърсвания и изземвания на адресите, обитавани от задържаните, като е открита скъпа техника, закупена от лицата с парите, взети от телефонните измами и множество мобилни телефони и СИМ-карти. Към момента е установено, че задържаните пет младежи са съпричастни към извършването на четири телефонни измами на територията, обслужвана от Първо Районно управление „Полиция” - Стара Загора и една измама на територията, обслужвана от Второ Районно управление „Полиция” - Стара Загора / при тази измама 80-годишна старозагорка, живуща на ул. „Отец Паисий” е измамена, че снаха й си счупила крака на три места и за спешната операция жената предала сумата от 1 500 лв. на 18 годишния А.Т., представил се за санитар от екипа на опериращия ортопед/.

Констатирано е, че младежите са участвали в извършването на измами и на територията на градовете : Ямбол, Бургас, Сливен, Нова Загора, Бяла, Русе и Шумен.

А.Т. е задържан за 72 часа в старозагорския следствен арест. Работата по установяването и документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на Районно управление „Полиция” - Стара Загора.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини