Протестирал в КТБ французин: Полицаите ме изкараха от офиса с юмруци и ритници

  • 17 юли 2014 17:21

  • 2487
  • 6
Протестирал в КТБ французин: Полицаите ме изкараха от офиса с юмруци и ритници
© Радио Стара Загора

Французинът Мишел Камполо, който бе задържан в офис на КТБ в Стара Загора, се оплака от насилие при ареста му, съобщи БТВ Минути след като излезе от сградата на местната полиция, мъжът заяви пред журналисти, че е бил удрян по тялото с ритници и юмруци от охранители и двама полицаи, за да бъде изкаран от офиса на банката.

Камполо и съпругата му
ще трябва да платят и акт от 500 лева, който им е съставен заради опита им в сряда да получат яснота за блокираните си спестявания в поставената под особен надзор банка. Глобата е мотивирана с нарушение на обществения ред от страна на семейството.

Миглена реши да подпали автомобилни гуми като отчаян опит да привлече общественото внимание към проблема с блокираната им сметка. Протестът й обаче бе осуетен от полицията, а двамата с Мишел бяха задържани за 24 часа.

„Към настоящия момент няма подадена жалба във Второ РПУ в Стара Загора от Мишел Камполо за упражнено физическо насилие спрямо него от полицейски служители. Въпреки това, ще бъде направена проверка”, съобщи говорителят на полицията Ваня Кръстева.

Насилието върху Мишел е упражнено вътре в банката, където има и видеокамери. Днес следобед френският гражданин отиде на лекар, за да си извади медицинско. Семейството възнамерява да се свърже с френското посолство, за да ги уведоми за случилото се.

Миглена Танчева-Камполо и Мишел се връщат в страната ни преди година, защото французинът много харесвал България. След случката с банката, семейството, което има и малко дете, разчита единствено на помощ от роднини.

„Не смятам, че ако разрешат на едно лице да тегли по 100 лева на седмица, банката ще фалира и нещо би навредило на банката. Това е социалният минимум, който могат да направят някакъв нашите политици, ако действително мислят за нас, както казват”, коментира Миглена Камполо.

И ако френският гражданин Мишел Камполо доскоро е харесвал България, днес вече мисли различно. „Всяка държава има мафия, само в България мафията има държава”, изтъква той.

Семейството не е решило дали ще обжалва акта. Както и дали ще търси правата си по съдебен път.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2487 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
СИМПАТИЗАНТ

2014.10.27 | 20:58

6
В БГ Е НАЙ - НОРМАЛНО ДА ВИ БИЯТ И РИТАТ , КОГАТО СИ ПОИСКАШ ПАРИТЕ...

2014.10.27 | 20:58

5
Най-голямото малоумие е да сложиш всичките си пари на едно място. Има закон - до 196000лв са гарантирани . Всеки си поема риска. По-висока лихва - по-висок риск. Както са казали хората : Лаком гъз, кръв сере.
nekomersialen

2014.10.27 | 20:58

4
Семейството се връща в страната ни,защото Мишел харесвал България!!!??? Е те това немога да го поярвам.С нашите в чужбина ако нарушат законите им и противоречат на полицай не се церемонят,ако ще и на господ да се оплачат, чуждата страна все излиза права. Сега тук с този случай се вадят политически девиденти до сто едно и обратно,но това сме ние българите-дупедавци.
Язе

2014.10.27 | 20:58

3
Е той с боза и балкавички ли е очаквал да го изкарат?
nnn

2014.07.19 | 02:02

2
нека да знае цяла Европа .МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА И ТОВА Е БЪЛГАРИЯ“

2014.07.18 | 15:39

1
Do 4: Tova ne e vqrno ! Na6ite prestapnizi v 4ujbina kogato sa na razpit v poliziqta izob6to ne shav6tat 4e sa poliziq. S tqh se darjat po-dobre otkolkoto s danakoplatzite (prevoda4)

Добави коментар

Водещи новини