Сикрет сървис засече наша банда, точила банкомати с шпионски химикалки

  • 17 юли 2014 09:59

  • 3087
  • 2
Сикрет сървис засече наша банда, точила банкомати с шпионски химикалки
© Getty Images/Guliver

На интересен разговор по скайпа попадат български антимафиоти и американски агенти на секретната служба Сикрет сървис. Съобщенията са разменяни между членове на една от най-оборотните международни банди за източване на банкови сметки, която е ръководена от българин, съобщава "24 часа".

US агенти засичат, че супербандата печели поне по 50 000 долара седмично от чужди сметки в САЩ, Аржентина, Италия, Русия и Украйна и продава най-модерните джаджи за скиминг. По същото време у нас спецполицаи са по следите на тартора на групата Ивайло Петров, италианския му помощник Лукас Пиеручи и компютърния специалист Георги Стайков. Той си е направил у дома цех за скиминг устройства, а бандата ги продава за по 1000 евро.

Още преди да напредне разследването в САЩ, антимафиоти у нас подслушват и следят всяка стъпка на нашите бандити и арестуват петима от основните членове на групата часове преди да бъдат изпратени поредните над 70 пластики с чужди данни за източване в различни страни в Европа. Електронни части от продаваните в интернет “шпионски химикалки” е използвал компютърният специалист в бандата, за да прави максимално малки джаджи за скиминг.

В дома на сочения за лидер на групата Ивайло Петров, антимафиоти открили електронна платка, фабрично производство от такава “шпионска химикалка”. Експерти по делото установили, че тази част била предназначена да прави таен видеозапис на пинкодове. Общо 76 “заредени” пластики, приготвени да отпътуват със “скиминг туристи” са открити в дома му.

След като двама от бандата проговорили пред прокуратурата, преди няколко седмици групата бе осъдена от специализирания наказателен съд на общо 20 години затвор, а тарторът ще лежи 8.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3087 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.17 | 15:55

2
podigravka ... samo 8 godini zatvor
AJ4A

2014.07.17 | 12:27

1
Познай за кой са "бръмчали" момчетата!!!! Та затова и осемте години присъда са цяло чудо - може би защото са били "заковани" от американците и е нямало как да покрият случая!!!! Въпросът е дали ще лежи или ще го пратят и него на общежитие някъде в .......... ЮАР примерно!!!!

Добави коментар

Водещи новини