Правителството реши: Закрива БОРКОР

  • 03 юли 2014 08:54

  • 2160
  • 3
Правителството реши: Закрива БОРКОР
© Булфото

БОРКОР се закрива. Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност се закрива и става звено към Министерски съвет. Решението ще бъде взето от правителството този месец, съобщи шефът на центъра Бойко Великов пред "Стандарт".

„12 от командированите от МВР служители ще се върнат обратно в полицията и няма да работят в БОРКОР”, заяви Великов. „До този момент не видяхме сериозни резултати от БОРКОР. Функционирането и съществуването в този формат на БОРКОР не мисля, че е много удачно. Изразходвани са изключително сериозни бюджетни средства, а резултатите са повече от скромни”, обясни вицепремиерът Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Очаква се решението на кабинета да бъде взето на едно от оставащите три заседания. То трябва да бъде внесено от Йовчев и гласувано от министрите. След окончателното трансформиране на центъра ще стане ясно и дали шефът му Бойко Великов ще остане на работа. Службата беше създадена по времето на правителството на ГЕРБ, а неин шеф стана Румен Миланов. По-късно поста поеха Елеонора Николова и Бойко Великов. Институцията беше направена по германски модел и със средства, отпуснати от Берлин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2160 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.07.07 | 17:41

3
Майка ви червена всичко което ви пречи за да крадете го премахвате!!!
FM

2014.07.04 | 08:42

2
Бор - Борисов. Кор - корупция.

2014.07.03 | 18:27

1
MAIKA TI POSINYALA OT ZLOBA KADE SA REZULTATITE NA BOR........

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини