„Пътна полиция” проверява велосипедисти

  • 28 юни 2014 20:05

  • 2169
  • 6
„Пътна полиция” проверява велосипедисти
© Булфото

„Пътна полиция” е започнала проверки на велосипедистите за нарушения на Закона за движение по пътищата. 43 са до момента произшествията в столицата с велосипедисти. За щастие, при тях няма жертви, съобщи БТВ.

От началото на годината 11 велосипедисти са били глобени за нарушения на движението. Полицаите призовават родителите към повишено внимание, когато са на велоразходка с децата си.

Ранените при инциденти велосипедисти са повече в сравнение с миналата година. Често пъти автомобилистите демонстрират превъзходството си, което е напълно излишно, поставяйки в опасност велосипедистите. Често пъти пък велосипедистите не спазват правилата в градска среда.

За да няма инциденти, велосипедът ви трябва да е с изправни спирачки, звънец и светлоотразителни знаци. 15 велосипедни организации от цялата страна обсъждаха в Казанлък проблемите и безопасността на пътя. Те настояха и за законодателни промени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2169 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.06.29 | 19:29

6
"Често пъти автомобилистите демонстрират превъзходството си.." Така е за съжаление,доста тъпи копелета не спират на пешеходни,било то за велосипедисти или пешеходци. Иначе естествено,че е за предпочитане да се кара по велоалеи и в паркове.Имайки на предвид ,колко много са шофьорoподобните.

2014.06.29 | 19:26

5
Първо заптиетата да започнат да карат с колани личните си автомобили.Да еб@ миндилите да еб@!
Ред трябва

2014.06.29 | 19:26

3
Крайно време е да се наказват жестоко велосипедисти които не спазват и не знаят правилата за движение. Писнало ми е от такива които прелитат по пешеходните пътеки, карат по двама-трима един до друг или се ширят по цялото платно. Вчера един такъв малоумник мина по диагонал на Орлов мост
Мен

2014.06.29 | 19:26

4
Хахах :) Замисляш ли се ако започнем да броим вас - малоумниците зад волана, какво ще е отношението (математическото колега, математическото) ?
цветан каменов

2014.06.29 | 18:56

2
Поредните идиотщини те са виновни за повечето катастрофи в градовете.Никой не може да разбере с пешеходците ли са или с автомобилите.Закон няма .Направете им велосипедни алеи
иванов

2014.06.29 | 17:01

1
Карането на велосипед по пътното платно трябва да се криминализира наравно с разпространението на дрога например.За тях си има велоалеи.Където няма ,няма да карат велосипеди.И аз искам да си карам колата в парка ама е забранено и него правя.Аз немога да ги разбера как се качват на велосипед и карат по централните улици на Варна в тези задръствония.Това си е самоубийство направо.

Добави коментар

Водещи новини