Удариха престъпна група, занимаваща се със сводничество

  • 16 септември 2011 14:27

  • 4740
  • 3
Удариха престъпна група, занимаваща се със сводничество
© Интернет

Организирана престъпна група, ръководена от 35-годишния Г.Г. от Бургас, занимаваща се със склоняване към проституция, сводничество и трафик на хора, както и системно предоставяне на помещения за развратни действия, бе неутрализирана в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Групата е задължана в резултат на работата на служители от сектор "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас със съдействието на Специализираните полицейски сили и Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР - Бургас.

Задържани за срок от 72 часа са общо четирима мъже, като освен ръководителят им – Г.Г., в групата са участвали и С.П., 37-годишен, Б.Ж., 27-годишен, и П.Д., 40-годишен, всички от Бургас. Лицата, под прикритието на частна фирма, стопанисваща еротичен клуб “ТАБУ”, разположен на бургаския булевард "Христо Ботев", са осъществявали престъпната си дейност, като склонили близо 10 момичета от цялата страна към предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

Задържаните са привлечени в качеството им на обвиняеми, за това че от месец май 2011 г. до 15.09.т.г. са участвали в организирана престъпна група с користна цел за склоняване към проституция и свеждане към блудствени действия и съвкупление, както и вътрешен трафик. Установено е, че лицата системно са ползвали апартамент над заведението, пригоден за развратни цели.

Момичетата получавали за 1 час сумата от 120 лв. за стандартен секс и френска любов. Цената за 6 часа скачала до 500 лв., но същата се формирала съобразно гражданството на клиента - българин или чужденец, както и честотата на посещенията му в еротичния клуб - случаен или редовен клиент. Към момента в резултат на извършените полицейски действия е констатирано, че в сексуалните занимания не са ползвани услугите на малолетни или непълнолетни момичета.

Характерното в случая е, че работещите за престъпната група, оглавявана от Г.Г. девойки са били на трудов договор с фирмата, стопанисваща обекта на длъжност "танцьорки", като официално обявената им заплата била в размер между 300 и 350 лв. Някои от договорите са били за половин работен ден - на 4 работни часа.

Девойките са търсени от клиенти от цял Бургаски регион, като през активния летен сезон са превозвани преимуществено до Слънчев бряг и Несебър от 40-годишния П.Д., управляващ таксиметров автомобил. Дейността на престъпната група е популяризирана чрез обяви в интернет и вестниците, рекламни визитки и брошури, разпространявани с изричен телефонен номер, обслужван от момичетата, на който клиентите ги поръчвали.

На лицата е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа", като са приведени в следствения арест.

Предстои гледането на постоянната мярка за неотклонение в Окръжен съд – Бургас.

Последвайте канала на

4740 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
:)

2011.09.17 | 11:50

3
Залавят този който не им е изгоден.Ония си плащат и са с и напред с материала.Тоя е нов явно и му пратиха писмо за збогом.Това е КОРУМПИРАНА държава и не би трябвало да ви прави впечатление.
Мен

2011.09.17 | 11:50

2
Много странно! В Бургас има още няколко такива клуба, които си работят много отдавна. Дори през м. Март 2011 в един от тях намушкаха и убиха човек. Не съм чул за МВР акции там. Клуб 'Табу' отвори врати преди няколко месеца и ето вече "организираната престъпна група" е разбита!
haha

2011.09.17 | 09:18

1
korupciaaaaaaaaaaaaa

Добави коментар

Водещи новини