Задържаха трима за множество кражби на вещи и части от коли

19 май 2011 13:21

Задържаха трима за множество кражби на вещи и части от коли
©
1133 0

В Стара Загора задържаха трима за множество кражби на вещи и части от коли, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

В периода от средата на м. януари до средата на м. май Г.С. на 23 години, М.К. на 25 години и Д.П. на 25 години от Стара Загора, в различни съучастия помежду си, са извършили серия кражби на вещи и части от леки автомобили, паркирани в различни райони на областния град.

Лицата са действали в нощните часове, като разбивали най-често страничните стъкла на колите и са отнемали авто CD и DVD – плейъри, усилватели, бас-каси, куфари с инструменти и дори – моторна резачка. След извършване на деянията си разделяли “плячката” и я пласирали на различни лица в Стара Загора и други населени места от областта.

В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо и Второ РУ “Полиция” – Стара Загора, тримата са задържани за срок до 24 часа. Към момента е документирана съпричастността им към 20 престъпления, извършени на територията на Стара Загора.

След задържането на групата криминалистите са издирили голяма част от вещите, предмет на престъпленията. Работата по документиране и доказване на цялостната им престъпна дейност им продължава.

1133 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини