Цигани пребили влюбени младежи в Плевен, единият блудствал с момичето

  • 25 юни 2014 13:49

  • 6660
  • 17
Цигани пребили влюбени младежи в Плевен, единият блудствал с момичето
©

На пресконференция в Окръжна прокуратура - Плевен, окръжният прокурор Иво Радев, прокурор Николай Пачевски и шефът на ОД на МВР Йордан Каменов съобщиха за извършени в близките дни три тежки умишлени престъпления от трима криминално проявени.

Иво Радев уточни, че е образувано досъдебно производство за грабеж, опит за незаконно проникване в чуждо жилище и блудство.
Извършителите са задържани с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" с определение на Окръжен съд - Плевен, предаде Дарик.

Наблюдаващият прокурор Николай Пачевски обясни, че на 19 юни в покрайнините на Плевен, момче и момиче - на 19 и на 24 години около 1:00 часа през нощта в лек автомобил "БМВ" си разменяли интимности като в този момент били нападнати от трима и им е нанесен жесток побой. При това им били отнети мобилните телефони, и двата с активни СИМ карти, и сумата от 20 лева.

По време на побоя с момичето са били извършени и блудствени действия от един от тримата нападатели като в момента се работи и по версия за опит за отвличане на момичето.

Пострадалите успели да избягат и да се скрият в една от близките къщи. Нападателите ги последвали и опитали да проникнат и в къщата, но тогава бил подаден сигнал и екип полицаи е заловил извършителите.

И тримата извършители - Христо П. - малолетен, който е бил най-активен при нападението, Нено Х. и Тодор М. са осъждани и по тази причина от прокуратурата са предложили, съдът да вземе най-тежките мерки.

Малолетният е осъждан за кражби, грабежи и общоопасни престъпления като дори в момента е в изпитателен по едната присъда. И тримата са цигани от плевенската махала "Бала баир" - безработни и получаващи социални помощи.

Прокурор Пачевски обясни, че няма мотив за нападението, тримата са били пияни и агресивни и с пръти разбили обзорното и странично дясно стъкло на колата. Двама са влезли в автомобила през багажното отделение като са изкарали потърпевшите, които още в началото на нападението са предложили да си дадат всички ценности, но въпреки това побоят е бил толкова тежък, че момчето е лежало пет дни в болница.

Шефът на ОД на МВР - Плевен Йордан Каменов обясни, че първоначално с други свои познати с автомобили, тримата се насочили от местността "Бала баир" край Плевен към село Буковлък за разчистване на неуредени стари семейни отношения. Тогава в полицията е постъпил сигнал за групата и екипи на Първо РУП са предотвратили инцидент между ромите.

Пътниците на една от тези три коли, при връщането си към Плевен са се натъкнали на младежите в автомобила. Събраните доказателства изясняват, че най-младият - на 17 години, е бил най-жесток. Един от съучастниците му е в условия на опасен рецидив и затова повдигнатото срещу него обвинение ще бъде лишаване от свобода от 5 до 15 години. За останалите двама наказанието според текстовете на закона е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

За другите две престъпления - блудствени действия и проникване в чужд имот с разрушаване на здраво направени прегради, нападателите ги грози още по-тежка присъда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6660 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Един

2015.06.19 | 11:22

9
Проблема, не е в циганите!!! Проблема е, в негодниците, управляващи държавата!!!
a

2016.10.27 | 22:03

17
Точно циганите са виновно. Кой ги е карал да вършат престъпления а?

2016.10.27 | 22:03

16
na men mi pisna ot mangali .... a na vas ?????
ULTRA/PLOVDIV

2016.10.27 | 22:03

15
Крайно време е да се гласува закон за смъртна присъда!!! То тва вече не се издъжда всеки ден чета за някви сапуни дето ни е прииват в лицето и правят каквото си искат с нас.Или това или поне да разрешат носенето на огнестрелно оръжие ние трябва да се защтаваме по някъв начин от тия мангусти
Честито

2016.10.27 | 22:02

14
Циганския тормоз вече е ежедневие по селата масово грабят и тормозят старите хора. В медиите се пише за 1 на 1000 престъпления дело на цигани. Крайно време е да се вземат радикални мерки срещу циганите, Еврейския съюз и 1002 правозащитни организации ни топят прогресивно!!!
A A de

2016.01.05 | 08:57

13
Що не пишете , че тоя дето ги е скрил и е викнал полиция също е циганин ? ? ? Неса всички еднакви, ама повечето... и точно държавата е виновна, защото ги КАРА да вършат престъпления, а именно -дава им помощи за нищо, неги закача за нищо, неги съдят за нищо , като дойдат избори ги ползват както дойде, втълпява им се че могат да си правят каквото си искат. Това е с цел да се насажда страх, и действа ! Все едно , ако ги подпукат полицията нема за година две да влезнат в пътя ? Спират им парите - или работиш или заминаваш, а като краднеш , бой до побеляване и в затвора. и ще се култивират... ама...
@

2016.01.05 | 08:55

12
NA SAPUUUUUUUUUUUUUUUUN!

2016.01.05 | 08:55

11
ае тая патрулка остана без стикери от толкова снимки
FM

2016.01.05 | 08:51

10
Българските "ИНДИАНЦИ " ги пази вожда им Винету и компания.

2015.06.09 | 18:50

8
И тримата са цигани от плевенската махала "Бала баир" - безработни и получаващи социални ...Спираш им помощи и в затвора !!!!!Безобразие Напаст
klaus barbi

2015.06.09 | 18:50

7
Гадни,мръсни циганьори. На сапун.

Добави коментар

Водещи новини