Три жертви на телефонни измами в Стара Загора

  • 15 септември 2011 14:00

  • 1699
  • 0
Три жертви на телефонни измами в Стара Загора
©

Три възрастни жени са били измамени по телефона в Стара Загора за един ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Вчера в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора е получено съобщение от 81-годишна старозагорка, живееща на ул. "Патриарх Евтимий", за това че около 12.00 ч. е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за ортопед.

Той заявил, че дъщеря й постъпила в спешно отделение със счупен крак на шест места и се налагала оперативна намеса с поставяне на златни пирони. За целта пенсионерката трябвало да даде сумата от 6000 лева на санитар, изпратен от него. Жената събрала общо сумата от 1500 лева и 200 долара, като ги предала на непознат мъж пред входа на блока, в който живее. Впоследствие установила, че е станала жертва на телефонна измама и алармирала полицейските служители от Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора.

Също вчера в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора е получено съобщение от 86-годишна старозагорка, живееща на ул. "Цар Иван Шишман". Около 12.00 ч. е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за д-р Балабанов - ортопед, който заявил че снаха й постъпила в спешно отделение със счупен крак на три места и се налагала оперативна намеса с поставяне на златни пирони. За целта пенсионерката трябвало да даде сумата от 8000 лева на "санитар", изпратен от него. Жената събрала общо сумата от 1000 лева, като ги предала на непознат мъж пред входа на блока, в който живее. Впоследствие установила, че е станала жертва на телефонна измама.

Вчера около 16.00 ч. във Второ Районно управление "Полиция" - Стара Загора е получено съобщение от 80-годишна старозагорка, живееща на "Св. Отец Паисий", за това че около 13.00 ч. е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за ортопед, който заявил че снаха й постъпила в спешно отделение със счупен крак на три места и се налагала оперативна намеса с поставяне на златни пирони. За целта пенсионерката дала сумата от 1500 лева на непознат мъж в близост до блока, в който живее. След като установила, че е станала жертва на телефонна измама, алармирала полицейските служители от Второ Районно управление "Полиция" - Стара Загора.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини