Нова измама! Баба дала дома си за офис и спечелила 12 бона, но без да знае

  • 12 юни 2014 20:59

  • 4123
  • 1
Нова измама! Баба дала дома си за офис и спечелила 12 бона, но без да знае
©

За нов вид измама се заговори в Бургас, след като баба инвалид се оказа, че е „дала" дома си за офис, спечелила 12 бона, а не знае за това, съобщава „Флагман.бг".

"Искам да разкажете моята история, за да не изгорят и други хора като мен", пише разпалено Тодорка Т, станала жертва на нов вид измама. Тя получила писмо от НАП, в което я уведомяват, че не е подала навреме данъчната си декларация и я грози глоба от 250 лева. „Аз съм инвалид втора група, трудно подвижна съм, ходя с бастун и на кратки разстояния. Нямам никакви други доходи освен пенсията си и звъннах да попитам дали не е станала някаква грешка. За съжаление получих отказ, защото от НАП не давали сведения по телефона. Помолих съседи да ме закарат и с изненада установих, че съм дала апартамента си под наем на фирма за огромната сума от 1000 лева на месец. Това написала фирмата и то в стара декларация преди да обяви фалит и да се отърве от всякакви дългове към държавата. Чрез мен са били "изпрани" 12 хиляди лева, а доколкото разбрах фалиралата фирма имала и други офиси... Какво е станало със самата фирма не получих информация и не ме интересува, но самата аз по документи трябваше да платя данък върху 12 хиляди печалба - парите, които съм взела от наемите", разказва потърпевшата.

„Служителите от НАП излязоха разбрани хора. Подадох жалба, казаха ми какво да пиша, ще проверят, разбира се, дали семейството ми живее в апартамента, но ние не сме мърдали оттам 20 години. Аз, съпругът ми и малкият ни син. Нямам идея къде се е помещавал офисът на фирмата в двустайното ми жилище, пише още бабата. - Това, което искам да предупредя бургазлии, е, че като нищо и други домове са писани за офиси и то без да знаят. Искам да кажа и на тези, които имат починали родители и останали празни апартаменти, че там измамата е най-лесна. Нека проверят в данъчното дали не се водят и те като набедени наемодатели."

Тодорка не знае откъде са взети личните й данни, но твърди, че те се намират в избирателните списъци, при личния й лекар, в здравната каса, при мобилния оператор, при доставчика на интернет, в НОИ, в Социалните служби и даже и в градската библиотека, където също й ги записали, за да й дават книги. „На практика всеки може да злоупотреби с тях", казва жената, на която й предстои да доказва тепърва, че домът й не е офис и не познава никаква фирма. Както и че не дължи данъци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4123 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Възмутена!

2015.12.10 | 12:45

1
Заради немърливост или алчност на чиновниците от НАП, тревожат възрастните хора. Да отговаря данъчния, който е признал "разходите". Същият да плати и обезщетение за тревогите на възрастното семейство. Моето мнение: НАП е жертва на измама, а бабата е жертва на НАП.

Добави коментар

Водещи новини