Великотърновски полицаи разкриха въоръжен грабеж

  • 14 септември 2011 12:13

  • 813
  • 0
Великотърновски полицаи разкриха въоръжен грабеж
©

След близо едногодишно разследване полицаи от Районно управление „Полиция” (РУП)–Велико Търново задържаха извършителите на въоръжен грабеж от бензиностанция.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново. На 17 февруари 2010 г., около 22,25 ч. двама мъже влезли в бензиностанция на “Петрол”, находяща се на главен път Велико Търново-Русе, близо до с. Самоводене, заплашили служителката с пистолет (газов) и задигнали от касата на обекта сумата от 300 лв., след което изчезнали в неизвестна посока.

След проведени многобройни оперативно-издирвателни мероприятия великотърновските полицейски служители установиха, че извършителите на престъплението са 21-годишният Л. С. от Килифарево, криминално проявен и осъждан и 29-годишният В. Х. от Велико Търново, известен на органите на МВР. Дни след извършеното престъпление по-младият от двамата е задържан, привлечен е в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “Подписка”.

След извършване на престъплението В. Х. се укривал дълго време от органите на МВР. През август 2010 г. е бил обявен за общодържавно издирване. Преди броени дни същият е задържан от служители на РУП – Полски Тръмбеш и веднага е бил привлечен в качеството на обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”, в размер на 500 лв.

Работата по изясняване на случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини