ДАНС проверяват сделки на кметове на ГЕРБ

  • 10 юни 2014 18:09

  • 2501
  • 2
ДАНС проверяват сделки на кметове на ГЕРБ
© Булфото

ДАНС е обискирала офис на "Крис груп" ООД в Русе и е иззела документи и компютри. Проверката е по сигнал за нарушения при обществени поръчки. Агентите са поискали документи и от общината за търгове свързани с европроекти, пише "Труд".

"Крис груп" нашумя, след като взе поръчки за 15 млн. лв. от създаването си преди 5 години досега.

През миналия юни ДАНС провери община Русе, но не откри нарушения. Кметът Пламен Стоилов (ГЕРБ) заподозря, че сигналът тогава е бил подаден от граждански движения. Вчерашната акция на ДАНС отново е по сигнал на общественици, в който се твърди, че има политически чадър над "Крис груп", съобщиха разследващи.

Собственикът Павлов е кумец на известния като спонсор и член на ГЕРБ бизнесмен Красимир Даков. Още в предизборната кампания през 2013 г. Искрен Веселинов от ВМРО поиска прокуратурата да провери "кръга от фирми около ГЕРБ" в Русе.

Кметът Стоилов е убеден, че всички обвинения са клевети, а в общината са въведени "перфектни правила за обществените поръчки".

В същото време общински съветници от Разлог обвиниха кмета Красимир Герчев (ГЕРБ), че лобира за определени фирми. Кметът Герчев отрече обвиненията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2501 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
anonimen

2014.06.13 | 20:20

2
а бе ДОБРИЧ ЩО НИКОЙ НЕ ГО ПРОВЕРЯВА АВТОМИВКАТА ПРЕД КАУФЛАНД НА СОПОЛАНКОТО И НА КОЙ , КОЙ , КОЙ , СГРАДАТА НА ЦЕНТЪРА НА КОЙ КОЙ КОЙ и още колко много кой кой кой

2014.06.11 | 13:54

1
Вола рие, на врата му пада.

Добави коментар

Водещи новини