Мъж стреля с пушка от дивана си в хола и рани дете на улицата

  • 06 юни 2014 06:24

  • 1999
  • 2
Мъж стреля с пушка от дивана си в хола и рани дете на улицата
©

Петър Петров от Нова Загора стреля с пневматична пушка от дивана си в хола и рани дете на улицата. 49-годишният мъж се целил във врабче и в антената на комшийката, но една от сачмите рикоширала и се забила в ръката на 13-годишния Георги Георгиев пет етажа по-долу.

За инцидента, който е станал на 15 май, се разбра чак вчера, защото първо полицията дълго издирвала стрелеца, а после сметнала случката за маловажна и не съобщила за нея. "Още няма повдигнато обвинение", съобщи районният прокурор от Нова Загора Драгомир Драганов.

Георги бил ранен, докато с двама приятели ритали топка на детската площадка. Въпреки шока децата запазили самообладание и даже го превързали на място. Момчето било лекувано 4 дни в болница.

"Стрелецът не е разбрал, че е ранил някого, липсват данни за умисъл", разказа Драганов. Пневматичната пушка не била на Петров, а на негов познат. Стрелецът я взел, за да я изпробва, преди да я купи. Имал две сачми. Прицелил се в сателитната чиния на съседката, а после и във врабче. От прокуратурата съобщиха, че няма данни при стрелбата извършителят да е употребил алкохол. "Пневматичните пушки по закон не подлежат на регистрация в МВР", казаха от полицията.

Слав Славов - баща на пострадалия Георги, разказа пред Нова телевизия, че е изпаднал в голям шок от случая, защото детето му можело да пострада сериозно. Но е готов да прости, ако стрелецът има доблестта да се извини. Петров заявил пред прокурорите, че иска да поправи случилото се и да помогне по всякакъв начин на детето.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1999 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХА ХА

2014.06.06 | 17:06

2
Този сам вярва ли си? Всеки който е стрелял с въздушна пушка знае, че след рикошет, особено след 5 етажа, сачмата няма никаква сила! Истината е, че тоя кретен е стрелял директно в детето!

2014.06.06 | 17:06

1
Пич, аз притежавам пушка NORICA, модел MARVIN GOLD. Потърси в нета характеристиката й. 305 м/с, която практически е равна на скоростта на изстрел от Макаров. От 50-60 метра пробива улук, ако е със съчма със стоманизиран връх. Ще те замоля да не сравняваш турските и китайски боклуци със сериозни фирми за пневматично оръжие!

Добави коментар

Водещи новини