Самолет на Израелските авиолинии е кацнал принудително в София (обновена)

  • 05 юни 2014 10:18

  • 3599
  • 2
Самолет на Израелските авиолинии е кацнал принудително в София (обновена)
© Булфото

Пътнически самолет на Израелските авиолинии, който е пътувал за Мюнхен, е кацнал принудително в София тази сутрин заради агресивно поведение на един от пътниците, съобщи пресслужбата на Летище София.

Според източници от авиокомпанията пътникът е нападнал един от членовете на екипажа.

Очевидец разказва, че пътникът внезапно станал от мястото си, изтичал по пътеката между седалките и, удряйки по вратата на тоалетната, започнал да крещи: "Тук се крият терористи".

След това самолетът е получил разрешение за приземяване в София, където агресивният пътник бил свален. Той е задържан от местните власти и предстои да бъде изпратен в Израел под охрана. Пътникът е отведен в сградата на летище София, където му се извършват проби за алкохол и наркотици. По случая работи сектор "Сигурност" на летище София и Граничната полиция.

Самолет на "Ел Ал" е извършил принудително кацане, но не коментираха причината.

Вече е ясна народността на агресивния пътник, заради когото днес самолет кацна принудително на летище София. Австрийски гражданин е предизвикал скандала на борда на самолета на Израелските авиолинии. Младият мъж, който е роден 1989 г. е пътувал сам. Той се е скарал със стюард на борда на самолета, след което потърсил физическа саморазправа с него.

Мая Йорданова
3599 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
нацист

2014.06.05 | 14:50

2
#dasemahat
Проф. Вучков

2014.06.05 | 14:50

1
Да не е някой български стопаджия?!?

Добави коментар

Водещи новини