Намериха незаконен арсенал в Лясковец

  • 29 май 2014 14:42

  • 1165
  • 1
Намериха незаконен арсенал в Лясковец
©

Отново са открили незаконно притежаван боен арсенал в Лясковец, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Това се случва два месеца и половина, след като психически нестабилен мъж стреля и уби спецполицай по време на акция, и малко повече от седмица след като главният прокурор Сотир Цацаров изнесе обезпокоителните данни, че в България е имало стотици случаи на незаконно притежавано оръжие, за което МВР е имало данни и не е иззело.

Арсеналът този път е бил „събран” от два адреса в Лясковец. Оръжията и боеприпасите са били намерени по време на спецакция, съобщи "Новинар".

Полицаите са получили информация за незаконните пушкала и са „ударили” последователно две жилища в града в сряда. И двете са били обитавани от 29-годишен мъж.

Там са били намерени газов пистолет, въздушна пушка с монтирана оптика, която е била преправяна и може да стреля с бойни с патрони.

Конфискувани са били и 59 боеприпаси от различен калибър, както и 23-милиметров снаряд, около 100 грама пресовки бездимен барут и три дъна за капсул детонатори.

Собственикът е бил задържан в районното за едно денонощие. Предстои от прокуратурата да решат дали ще искат от съда да му наложи постоянна мярка „задържане под стража”.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1165 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
rossen4i4o

2014.05.29 | 21:03

1
стига да Им спуснат поръчение ще обявят за неЗаконни и танковете на военните , така се пази Власт

Добави коментар

Водещи новини