Заловеният митничар бил "бяла якичка"

  • 23 май 2014 06:47

  • 6277
  • 1
Заловеният митничар бил "бяла якичка"
© Булфото

Има 1001 начина митнически шеф от ранга на арестувания Георги Георгиев да направи пари. Не е за вярване, че началник от неговото ниво ще натовари служебната кола с амфетки. Той е “бяла якичка”. Наркотикът не се вписва по никакъв начин в профила му. Това намирисва на монтаж”, коментира дългогодишен служител в системата на митниците след скандалния арест в Свиленград, пише „24 часа“.

Георгиев, който е най-дългогодишният зам.-началник на митницата в Свиленград - с 12 г. стаж на поста, и бе временен неин шеф, бе задържан в сряда с 1,5 кг синтетична дрога в служебния му “Форд Фокус”. Колата останала да пренощува пред дома на митничаря, а на следващата сутрин той тръгнал с нея на работа.

“Когато фордът влезе на съседната пресечка, го блокираха две полицейски коли. Отведоха го бързо и без много шум, а по обед се върнаха да тършуват къщата, после прибраха и колата”, разказаха комшии.

Вчера митническият шеф бе обвинен, че е държал амфетамини по поръчение на организирана престъпна група. Дрогата трябвало да бъде закарана в Турция, където да бъде разпределена, съобщи запознат с разследването. Прокуратурата не разполага с доказателства обаче Георгиев да е член на бандата.

Той бе пряко запознат с оперативната работа по линия на сигурността, едва ли би рискувал да се замеси в подобно нещо, коментира негов колега. Освен Георгиев в полезрението на службите били и други българи и чужденци, очакват се нови арести. Георгиев ще бъде задържан за 72 часа. Вероятно утре спецпрокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6277 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.24 | 19:34

1
Скоро Тиквата ще остане съвсем без хора.

Добави коментар

Водещи новини