След убийството Кобрата ходил да търси Присиян по детските площадки

  • 09 септември 2011 20:39

  • 9089
  • 4
След убийството Кобрата ходил да търси Присиян по детските площадки
©

Изключително свенлив, дори страхлив. Момче, което никога не е имало приятелка и никога не е държало момиче за ръка - това разказаха за Христо Сечински-Кобрата криминалисти, запознати с досъдебното производство срещу него, съобщава "24 часа".

21-годишният младеж е в ареста от вторник заради подозрение за убийството на 11-годишния Присиян Иванов.

Момчето беше зверски заклано в неделя, а тялото му бе открито в понеделник вечерта в запустялата сграда на Търговския дом на Шумен.

При разговори с разследващи Христо делял хората на добри и лоши, на такива, които го дразнят, и други, които се държат добре с него.

Разказвал, че когато бил малък, веднъж отишъл до летището в Шумен. На връщане го погнали цигани, които според Христо имали ножове.

Момчето обаче не разказва дали се е стигнало до насилие. Причината да си купи ножа тип “пеперуда” преди месец обаче била точно случката отпреди 7-8 г.

При разпитите Христо описвал с абсолютна точност всички детайли от престъплението, разказаха криминалисти. В хода на разговорите той често се отклонявал и започвал да описва с подробности самолетите, чийто звук се чувал от небето.

Според Христо, Присиян бил много добър негов приятел. В деня след убийството, докато все още бил на свобода, ходил да го търси на местата, където обикновено се срещали. Като не го открил, отишъл на мястото на убийството, за да се увери, че е там.

Докато описвал подробности от фаталната вечер, се сещал за котето си Топчо и питал дали баба му го е нахранила. След разказа за убийството отново питал дали е добре Приси и че иска да го види.

В Шумен вчера плъзнаха съмнения, че Христо е извършителят. Най-обсъжданият слух бе, че по дрехите му не е открита кръв, което е невъзможно при 8 удара с нож във врата и шията. Полицаи обаче обясниха, че след убийството Христо се е прибрал към 19,30 ч вкъщи. На баба му направило впечатление, че дънките и блузката му са много мръсни, с петна, и тя ги сложила в леген. Те са открити и изпратени за изследване в Института по криминология и криминалистика.

“В 2 разпита Христо описа най-подробно, без отклонения, стъпка по стъпка всичко, което е извършил”, обясни полицай.

Вчера служебният защитник на Христо адвокат Красимира Донева каза, че няма да обжалва пред Варненския апелативен съд постоянната мярка “задържане под стража”. “Смятам, че на този етап за самия него е по-добре да остане в ареста. Обжалването само ще забави процеса и събирането на доказателствата”, заяви юристката, но отказа повече подробности. В четвъртък вечерта над 300 души от Шумен се включиха в траурното шествие “Цвете за Присиян”. То завърши пред Търговския дом. В протеста участваха майката и брата на Присиян. “Затворете катакомбите” и “Лудите в лудницата, убийците в затвора. Искаме живот за нашите деца” бяха лозунгите, които носеха протестиращите. Те поискаха, когато там бъде изграден развлекателен център, да се обособи детски кът, който да носи името на Присиян. Вчера работници на “Автомагистрали Черно море” започнаха да поставят заграждения на Търговския дом. Кметът Красимир Костов свика пресконференция, за да обясни, че районът е с 4-ма съсобственици.

“Само общината е ограничила до невъзможен достъпа до своята зона. Хората обаче обвиняват мен за смъртта на детето, а не питат “Автомагистрали Черно море”, БТК и областния управител защо техните сгради не са обезопасени”, заяви Костов. Той се закани да глоби фирмата с по-високи санкции - по 50 000 лв., тъй като по-дребните не ги стряскали или ги обжалвали в съда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9089 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Oh,boy..

2011.09.10 | 23:56

4
"... 21-годишният младеж е в ареста от вторник заради подозрение за убийството на 11-годишния Присиян Иванов. ..." Цяла седмица беше той виновен, а сега е просто "заподозрян" ?!

2011.09.10 | 23:56

3
В протеста участваха майката и брата на Присиян.Те поискаха, когато там бъде изграден развлекателен център, да се обособи детски кът, който да носи името на Присиян. :X
onq su6tiq

2011.09.10 | 21:37

1
Stiga s tiq typi prqkori daite imeto na 4oveka v slu4eq nqkuf lud .. vkarvaite go v zandana tam da go scepat ot iznasilvane da my vkarat 2-3 qki samoleta i da go hranqt kato top4o, malko pravosudie v taq durjavica trea da ima za da se strqskat tiq nenormalnicite a ne da gubim mladi de4ica kato tova mir na praha my i da my misli sega maika my , 4e to ima li po lo6o ne6to ot tova da pogrebe6 4elqdta si ? I nakraq kato vo vkarat v ludnica i izleze sled 5 godini horata se pitat v durjava li jiveqt ili trqbva da se vurnem pri Kan Kubrat da ni pokaje kak se 4upi snop pru4ki i reje glavi na ybiicite gadni -_-
Pavo

2011.09.10 | 21:37

2
Как да не е дадено името? Точно и ясно е написано "Христо Сечински-Кобрата".

Добави коментар

Водещи новини