Пиян и неправоспособен шофьор се заби в "Рено"

  • 09 септември 2011 12:44

  • 810
  • 1
Пиян и неправоспособен шофьор се заби в "Рено"
©

Шофьор с 3,44 промила алкохол и без книжка предизвика катастрофа, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен.

Минути преди 17.00 часа вчера е получен сигнал от Център 112, че на ул. „Съединение” в Шумен е възникнал пътен инцидент.

По-същото време в дежурната част на ОД на МВР е получен сигнал от автопатрулен екип на сектор „СОД”, че се намират близо до мястото на произшествието. Той е последвал виновния участник в инцидента, който продължил да управлява автомобила си „Мерцедес”, въпреки че му е подаден светлинен сигнал. Спрян е на ул. „Съединение” до Младежкия дом. Установено е, че „Мерцедесът” е шофиран от 46-годишния К.Д., от Шумен. Той е ударил движещия се пред него лек автомобил „Рено” управляван от 25-годишен мъж от Шумен.

Двамата водачи са изпробвани с техническо средство, което е измерило 3,44 промила алкохол в кръвта в шофьора на „Мерцедес”-а. Той е отказал да даде проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа.

Образувано е бързо производство. К.Д. не е представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, а при справки се оказало, че то е отнето.

К.Д. е установяван да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2 промила, за което с решения на Районен съд-Шумен през 2002 година му наложена глоба от 500 лева и е лишен от управление на МПС за шест месеца. През 2009 година същият водач е осъден на „пробация” за шест месеца и „лишаване от управление на МПС” за пет месеца, а през 2011 г. – на „пробация” за шест месеца, глоба от 300 лв. и „лишаване от управление на МПС” за девет месеца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.09.09 | 13:53

1
К.Д. е установяван да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2 промила, за което с решения на Районен съд-Шумен през 2002 година му наложена глоба от 500 лева и е лишен от управление на МПС за шест месеца. През 2009 година същият водач е осъден на „пробация” за шест месеца и „лишаване от управление на МПС” за пет месеца, а през 2011 г. – на „пробация” за шест месеца, глоба от 300 лв. и „лишаване от управление на МПС” за девет месеца. Ей на тва му се вика "демократична държава".

Добави коментар

Водещи новини