Разбиха нарколаборатория за канабис в с. Железница

  • 14 май 2014 14:08

  • 3290
  • 0
Разбиха нарколаборатория за канабис в с. Железница
© МВР

Спецакцията е реализирана вчера от служители на сектор „Наркотици“ в отдел „Противодействие на престъпления с висока обществена опасност“ при ГДНП, криминалисти от ОДМВР - София и сектор “Охрана на обществения ред – главни пътища и автомагистрали” – СДВР.

На входа на софийското село Бистрица бил спрян лек автомобил „Рено Сценик“, шофиран от В.Б./40г./ от София. При проверката в колата полицаите открили пет найлонови топчета със зелена тревиста маса, увити по специфичен начин. При направения наркополеви тест съдържанието реагирало на канибис.

Последвало и претърсване в имота, обитаван от В.Б., в село Железница. Там полицейските служители попаднали на 69 саксии. В тях били засети канабисови растения, достигнали височина между 80 и 120 см.

В къщата били намерени още около 3 кг суха тревиста маса канабис, както и близо 165 гр кафеникаво вещество, реагирало при полевия наркотест на хашиш. Оттам полицаите иззели и необходими пособия за оранжерийното отглеждане на дрогата - лампи, торови вещества, вентилатори, трансформатори за ток и други.

Паралелно с това било констатирано и незаконно присъединяване на имота към електроразпределителната мрежа, осъществено посредством две електрически табла.

40-годишният мъж, който е криминално проявен и осъждан за наркотици, е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК. Действията по разследването продължават, отбелязват от пресцентъра на МВР.

Последвайте канала на

3290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини