11 000 литра контрабанден алкохол иззеха служители на МВР

  • 14 май 2014 12:16

  • 1775
  • 0
11 000 литра контрабанден алкохол иззеха служители на МВР
©

Служителите на областната дирекция реагирали светкавично на сигнал, подаден на 9 май от Агенция „Пътна инфраструктура”. Минути преди това екип на агенцията е извършил проверка на влекач „Волво” с кюстендилска регистрация и полуремарке, засечен в самоковското село Клисура, при която констатирал несъответствие между действително измереното тегло и отразеното в предоставените документи за товар на транспортираната стока.

Последвала и щателна проверка на товарния автомобил от пристигналите на място служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-София и колегите им от РУП- Самоков. В хода й, под легално превозваната натрошена царевица, те открили пластмасови контейнери с общо 11 000 литра спирт - 96.5% градуса, без необходимите документи и без акцизен бандерол. След оглед на място 11 - те контейнера със спирт са предадени за съхранение на митническите служители.

50 годишният шофьор от Кюстендил, регистриран за предишни подобни прояви, е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини