14% от загиналите на пътя са младежи между 18 и 24 години (видео)

  • 12 май 2014 14:13

  • 1725
  • 0
14% от загиналите на пътя са младежи между 18 и 24 години (видео)
© Булфото

От днес до 23-и май в цялата страна ще се проведат общо 30 специализирани полицейски операции, насочени основно към младите шофьори. Комисар Антон Антонов обяви, че те са особено рискова група и близо 20% от участниците в ПТП-та за изминалата година са били именно на възраст между 18 и 25 години. Той обяви това на пресконференция в Главна дирекция „Национална полиция", където служители на реда и доброволци представиха тазгодишната си инициатива „Шофирай отговорно и толерантно", цитиран от "news.bg".

Кампанията в столицата вече е започнала и ще се води основно на три ключови места - шосетата Цариградско, Ботевградско и Пернишко. Тя цели да предпази, а не да накаже - задачата ни е не да търсим повече нарушители, а да предупредим водачите, обясниха от ГДНП.

Служителите на реда не пропуснаха да се похвалят с голямо постижение на фона на тежката пътна обстановка в столицата - цял календарен месец без жертви за пръв път от години - това е бил месец януари 2014 г.

По доклади на самите страни средно загиналите при ПТП-та за Европа са 61 души на 1 милион население, докато за родината ни числото е 82. При нас се наблюдава и тенденцията за спад при броя на загиналите, но нарастване броя на ранените.

14% от загиналите на пътя у нас пък са младежи между 18 и 24 години, като и в тази област страната ни държи първа позиция. 2,4% от жертвите, които българските пътища взимат, са деца под 15 години, като от ГДНП подчертават, че това се дължи на родителското невнимание спрямо предпазните колани и детските седалки.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини