Спипаха дрехи - менте на Капитан Андреево

  • 08 септември 2011 09:56

  • 875
  • 0
Спипаха дрехи - менте на Капитан Андреево
© МВР

Дрехи ментета за 260 000 лева задържаха дежурните митнически инспектори от Капитан Андреево през почивните дни.

При два отделни случая са открити 2080 чифта панталони от деним, носещи етикети на световноизвестни марки, както и 3185 спортни панталони, суитчъри и блузи с дълъг ръкав, също с щампи на известни марки.

Дънките са открити в товарен автомобил, управляван от турски гражданин.
Стоката, обявена била обявена просто като „текстилни изделия”, пътувала от Турция за Украйна. При проверката се установило, че панталоните от деним са с етикети на известни марки. За случая ще бъдат уведомени притежателите на марките, които ще решат съдбата на задържаната стока.

Останалите дрехи били открити в друг товарен автомобил, отново управляван от турски гражданин. Този път стоката пътувала от Турция за Германия. При щателната митническа проверка било установено, че броят на обявените стоки се разминава с този на превозваните, съобщават от Агенция „Митници”. Открити са в повече 785 спортни панталони, 1350 сутичъри и 1050 блузи с дълъг ръкав. Въпреки че и в този случай има нарушени права на търговска марка, укриването на дрехите дава основание на митничарите да я класифицират като контрабанда. Съставен е акт за митническо нарушение.

Последвайте канала на

875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини