Шатката няма шансове за живот на свобода, коментира бивш шеф на затворите

  • 07 май 2014 08:38

  • 2231
  • 4
Шатката няма шансове за живот на свобода, коментира бивш шеф на затворите
©

Трудно е да се коментира такъв случай. Така бившият шеф на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието ген. Петър Василев коментира зачестилите напоследък бягства на затворници.

„Според мен се дължи на пропуснатост на състава, небрежно носене на службата, което не би трябвало да се случва“, коментира още той.

„Наслушах се на много неща, засега няма нито едно доказателство, че бягството е осъществено чрез услуга, предоставена от служител“, коментира още ген. Петър Василев.

Затворите освен от финансов дефицит са притиснати и от кадрови дефицит, по думите му.

На въпрос има ли практика да се сключи сделка в затвора, генералът отговори: „Аз не изключвам такава вероятност, но не мога нито да я потвърдя, нито да я коментирам. Би трябвало всеки трудоспособен човек, който има желание да работи, да му бъде предоставена такава възможност.

Ако беглецът не е заловен в първите 48 часа от бягството, по пресни следи, той може да се задържи навън около месец, два, три. Той в рамките на тези 48 часа търси контакт с близки хора. Тези не са такива. Хитрият затворник повече от месец стои затворен на друго място, за да може да отшуми скандалът, обясни Василев.

„Единственото, което му дава шанс за някакъв живот навънка, е да избяга в чужбина или в страна, с която нямаме спогодби за трансфер. Всички данни показват, че това са хора с възможности. Моето лично убеждение е, че те няма да издържат много навънка, говоря особено за българина. Струва мис е, че той няма шансове за живот на свобода“.

Последвайте канала на

2231 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Шатката

2014.05.11 | 15:32

4
Абе, верно ли бе? Чеки да го прочета това на комшиите Галеви...

2014.05.11 | 13:36

3
Старшините са виновни отново.Тъпаци гадни.

2014.05.11 | 13:36

2
Не пишете глупости-няма никакви доказателства кой е виновен за бягството.Тепърва се разследват нещата.Докато има затвори,ще има истремеж към свобода!!!

2014.05.07 | 14:13

1
Ne razbrah, zasto Bulgarina ima po-malki shansove da ostane jiv ot gvatemaleza ?

Добави коментар

Водещи новини