Хванаха 23-годишен, превозвал 371 стека контрабандни цигари

  • 07 септември 2011 11:40

  • 681
  • 0
Хванаха  23-годишен, превозвал 371 стека контрабандни цигари
© Булфото

Гранични полицаи задържаха на ГКПП – Кулата 23-годишен от Сливен, превозвал 371 стека контрабандни цигари.

Шестима нарушители на държавната граница са задържани от служители на РДГП – Елхово, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Вчера на ГКПП-Кулата екипът за противодействие на нелегалния трафик на хора и контрабанда на акцизни стоки спира за проверка микробус „Фолксваген”, пристигащ от Гърция. Шофирал 23-годишният Л.А. от Сливен, а с него пътували още петима възрастни и дете. По искане на граничните полицаи на автомобила е извършена щателна проверка, при която са намерени укрити 371 стека цигари „Ракел слимс” без акцизен бандерол. Шофьорът е задържан. Цигарите са иззети от митнически служители. Уведомен е дежурният прокурор. По случая е образувано досъдебно производство.


Тази сутрин към 4.30 часа на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал за влизане микробус, в който пътувало многобройно семейство – 5 възрастни и 3 деца. Всичките имали разрешителни за пребиваване в Германия. Граничният полицай, извършващ проверката, открил на задната седалка, покрита с чанти и дрехи, 26-годишна жена - представила се с турска лична карта. Пред граничните полицаи разказала, че не е получила виза за Германия, тъй като с шофьора имала само религиозен брак. Единственият начин, за да бъде изведена от страната бил да се укрие. Водачът и младата жена са задържани.


Още четирима нарушители на държавната граница, които били без документи за самоличност, са задържани вчера от служители на РДГП – Елхово. Единият от тях се е представил за сириец, а другите трима – за иракски граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини