Майката и детето от Джебел - посечени за 250 лв. и 2 телефона

  • 28 април 2014 20:37

  • 7917
  • 11
Майката и детето от Джебел - посечени за 250 лв. и 2 телефона
© Фейсбук

Майката и детето в Джебел са били посечени с брадва от убиеца за 250 лева и два мобилни телефона. В дома на задържания Мерт Мехмед (18 г.) са намерени окървавените му дрехи, а зад гардероба у тях - брадвичката.

Това съобщи вчера окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров, цитиран от "Труд". Той благодари за професионализма на полицаите, разкрили случая само няколко часа след откриването на телата на Джейлян Юсуф (24 г.) и дъщеричката Джейда, наричана още Еда.

Мерт показал на криминалистите как е проникнал в квартирата на Джейлян на първия етаж. При качването той получил охлузвания на колената, които били констатирани при медицински преглед след задържането му.

Когато се вмъкнал в жилището, Джейлян се събудила и се развикала. Мерт я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете. Джейда се надигнала и Мерт нанесъл удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това посякъл момиченцето повторно.

Стените на стаята се оплискали с кръв. Мерт хвърлил върху телата одеяло и преровил апартамента. Успял да открие дамското портмоне на Джейлян, от което задигнал между 250 и 300 лева. Взел и двата телефона, след което се прибрал в дома си в съседния блок. Хвърлил окървавените дрехи за пране и най-спокойно легнал да спи.

На другия ден Мерт ходил с майка си да пазаруват, купил си маратонки и нов телефон със симкарта.

"Бях ужасен от престъплението, извършено с особена жестокост от 18-годишния младеж, който дори не се разкайваше", сподели шефът на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Петко Деведжиев. Той допълни, че Мерт е регистриран от полицията за първи път през 2013 г., а срещу ученика вече има образувани 6 дела за кражби от търговски обекти и частен дом.

4000 евро липсвали от квартирата на Джейлян, научи "Труд" от криминалисти. Младата жена получила парите от родителите си в Германия. Сумите пристигнали на четири транша чрез фирма за парични преводи. Джейлян взела последния в четвъртък - 24 април, работния ден преди Великден.

В момента разследващите изясняват за какво е изразходвана голямата сума. Едната версия е, че Джейлян ги е похарчила, платила е сметки, дала заеми на свои приятели, които са закъсали. Възможно е обаче Мерт да е взел поне около 2000 евро, които е скрил и не е признал за тях на разпитите пред съдия.

"Мерт живееше само с майка си, нищо не му липсваше, но непрекъснато се оплакваше, че няма пари", разказаха вчера негови съученици от Професионалната гимназия по тютюна в Джебел. Тази година Мерт е абитуриент, но казал на приятели от класа, че ще търси заем, за да плати куверта, и изобщо няма да си купува костюм.

"Синът ми е набеден за убиец. Той е вършил разни глупости, но не може да посегне на човешки живот. Често се срещаше с Джейлян и дъщеричката . Учеше малката да работи с компютър, носеше я на ръце. Играеха си двамата пред блока като братче и сестричка. Как бих могла да допусна, че синът ми може да извърши това убийство", заяви вчера без никакви емоции Шюкрие Мехмед, майката на Мерт пред сайта "Арда нюз". Вчера жената бе отишла на работа, както всеки понеделник.

"Познавам Мерт от малък. Беше добро дете, но от две години коренно се промени. Попаднал е в лоша компания и е вземал наркотици", каза Георги Лесински, директор на училището в Джебел. Класната Даниела Дамянова пък обясни, че напоследък Мерт навъртял много двойки и почти всеки ден бягал от час.

Последвайте канала на

7917 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2015.03.29 | 19:01

11
А бе не ми пробутвайте тая версия бе,Мерт изкупителната жертва.Такова брутално убийство Е дело или на шизофреник или от силна ревност, но абсурд от един нормален младеж абитюрент за 500 лв,това аз не мога да го повярвам не знам.

2015.03.29 | 19:01

10
Кой ти е казъл, че е нормален. Дрогата не прощава ...

2015.03.29 | 19:01

8
Ти може да не вярваш,но има убийства за по 2-5 лева.Аз вярвам 100%,защото след като е бил с приятеля си,край реката,който уж се давел,първата реакция на човек при такава ситуация е,да помогне и да търси помощ за давещия се,а той е крил от всички,следователно е убил и приятеля си,а сега това са още две жертви,кой знае - може и още жертви да има,освен тези.
ева

2015.03.29 | 19:01

9
е па то наркомана и за 2 лв ще те накълца,как ми е чудно ,никой не е чул нищо през нощ.та,тез съседи глухи ли са,или ги е страх!?

2015.03.29 | 19:01

7
Дори подходът му няма оригиналност и е един и същ - сприятелява се с жертвите,докато спечели доверие и огледа какво има за крадене,а след това ги ограбва и убива.Добре е,че съучениците му са странели от него,защото някой от тях също можеше да е мъртъв сега.
От 8

2015.03.29 | 19:01

6
Simon Ynkova,с втория си постинг,затвърждаваш мнението,че ти определено си без гънки,нито съм от малцинство,нито някога ми се е налагало да имам допир с тях,нито живея в България,над двадесет и няколко години,просто следвам логичния процес по прочетеното,а ти си негодна за професията си,поради ограничения си мисловен процес.Да не говорим,че правописа ти е под всякаква критика и си неграмотна.
hitler

2015.03.29 | 19:00

5
na tozi izrod shte pusnete edna gorila v kletka i shte go sıblekat gol i poveche nyamam dumi ama gorilata shte e mıjka

2015.03.29 | 19:00

4
Майката след като го защитава толкова,не попита ли сина си откъде има тези пари да пазарува,тръгвайки с него или и тя се е облагодетелствала от парите,придобити с кражбите?
иван

2014.04.30 | 16:04

3
поредната жертва , резултат на демократичните човешки права..в бг убииците не се наказват , с години се водят дела и заслужени наказания няма.... сигурно сме шампиони по бавни дела..

2014.04.30 | 16:03

2
Винаги го следях но не подозирах че ще извърши подобно нещо, казах на Ангел няколко пати че не е наред това момче но той просто обичаше да ходи на лов и него интересува какво става в града..

2014.04.29 | 21:51

1
Simon Ynkova,извинявай предварително,че ще ти кажа истината в лицето,но ти си проста като селски галош и нямаш грам мозък,за да разсъждаваш последователно и логично,нито можеш да отсееш плявата/лъжата от истината.

Добави коментар

Водещи новини