Погнаха имуществото на благоевградски наркобосове

  • 06 септември 2011 17:40

  • 6749
  • 8
Погнаха имуществото на благоевградски наркобосове
© Булфото

Комисията за установяване и изземване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), в Благоевград погна двама от наркобосовете на Югозападна България - Стоян Гецев-Кравата и Любомир Илиев-Ломския, за имуществото, което притежават.

Данъчни и полицаи проверяват две фирми, собственост на съпругата и бащата на Стоян Гецев-Кравата, както и фирмата на Ломския, собственик на кафе-ресторант "Олимп" в самия център на Кюстендил, съобщава Blagoevgrad24.bg

Стоян Гецев-Кравата и Любомир Илиев-Ломския бяха задържани при спецакцията "Наглецът"
в района на магазин МЕТРО в Благоевград. За Кравата се твърди, че е лидер на международна престъпна група по разпространение и търговия с дрога.

Бизнесът на родения в петричкото с. Ключ мъж и семейството му е изключително разнороден, дори има цех за шиене на дънки в Кюстендилско, които са предназначени за износ в Гърция, коментираха криминалисти, разработвали Кравата.

Фирмите, попаднали на мерника на данъчни и полицаи, са "Форевър стил 2010", водеща се официално на съпругата на Кравата - Лиляна, както и ЕТ-то, собственост на бащата на Стоян Гецев.

Предстои от всички държавни структури да се събере информация за състоянието на финансите на двамата - Кравата и Ломския, след което от комисията "Кушлев" ще преценят дали доходите на двамата, декларирани през годините, отговарят на имуществото, което притежават.

Освен Кравата и Ломския на паркинга пред МЕТРО в Благоевград бяха задържани и македонецът Митко Йорданов от Кочани, както и двамата перничани Николай Пресолски и Васил Томанов. При операцията бяха иззети 3 килограма хероин в кола, спряна в Бобошево. В колата на Кравата и аверите му бяха намерени и иззети 48 000 евро. Това е правило при трафикантите - парите и дрогата никога не пътуват заедно, обясниха антимафиоти, участвали в акцията.

Стоян Гецев-Кравата и семейството му, както и тъща му Ваня, от 10 години живеят в Кюстендилско. Първоначално имали апартамент в кооперация на ул. "Георги Тертер" в областния град. По-късно се изнесли оттам и купили къща на "Белия камък" на изхода на Кюстендил в посока Благоевград. Имението там е оградено с висок почти 3-метров дувар, та любопитните очи виждат само покривите на две еднофамилни жилища в двора. Гецеви имат три момчета. Преди няколко години фамилията си купила и огромна селска къща в граничното с. Ваксево, която също е оградена от дувар, за да не надничат в двора любопитните очи на съседите.

Тук в селото почти с никого не контактуват, децата от време на време излизат да си играят със съседските, но и това е много рядко.

Според запознати Любомир Илиев-Ломския е момче за всичко на Кравата. Бизнесменът Стоян Гецев, на когото умът "чаткал като компютър" и само за секунди успявал да превключи от една сделка на друга, използвал Ломския като изпълнител, като за работата му плащал месечните вноски в банката по ипотеката на ресторант "Олимп", който той купил по време на финансовия бум преди години, но по-късно не могъл да си обслужва дълга.

Очаква се до края на септември да приключи досъдебното производство срещу задържаните в акцията "Наглецът", след което държавното обвинение ще внесе и обвинителен акт срещу тях в съда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6749 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
луд за връзване

2011.10.29 | 08:55

8
Към модератора : моля, трийте коментарите на шльокавица, щото без това не ги и четем. Нека хората се научат да пишат на бг клавиатура, тъй като на тази шльокавица, която дори не е и латиница най-лесно се прикрива неграмотността.За хората навън - има виртуална клавиатура в Windows, така че нямате оправдание дори и да сте без хардуердна клавиатура на български.Колкото до горните "герои" - поне на празник пишете нещо положително, а не само престъпниците да са обект на медиите.
кравата

2011.10.29 | 08:55

7
да си изсмъркат това което е ъ тях наведнъж и после да ги съдят,ако оживеят...
...

2011.10.29 | 08:55

6
glupaci ne vsi4ki narkobosove trqbva da obijdate i da im mislite nai-lo6oto 6toto teq narkotici koit davat na pazara su6to taka se iznasqt za 4ujbina kudet naroda e studen i zaradi tqh e vsi4ko tva bezpari4ie pri narodite nqkoi sa vuzduhari ot bosovete no nqkoi naitina nikoga sa nqmali lubov i nqma da imat za tva stavat jivotni 6tot sistemata i ob6testvoto ne gi priema za tva 4e sa razli4ni ot malki si pravat izvodite mrazat vsi4ko koet di6a oba4e ako be6e normalna durjava 6te6e da sme s mn malko boss4eta i nqma6e vseki 2ri selqndur da go pravat dqsna ruka tolkova lesno ne ste naqsno s na horata misleneto i povedenieto problema idva ot ob6testvoto pak vi kazvam budete normalni politicite da sa normalni golqma 4ast ot narkobosovete koito ne sa na tozi svqt sa bili istinski predi da gi ubiqt tva sa naraneni surca hora s zamruznali du6i ako ima6e lubov za tqh nqma6e kradut ot vas i da trovat decata vi 6tot poznavam mn ot tqh koito sa si normalni hora s imidj koito trqbva da e za za6tita pred ba6 si gadinite koit gi izbivat suotvetno BG mafia nqma ima samo maski istinskite otka4alki sa pod zemqta i na zemqta
bashta ti

2011.09.08 | 09:50

2
ii kvo ti sq si narkoboss taka li ? :D filmar malak :D
ВЪЗМЕЗДИЕ

2011.10.29 | 08:55

5
Ми вкарваите ги в панделата и конфискуваите имуществото им !

2011.10.29 | 08:55

4
Сега ще се окаже, че всички пари с които разполагат са от кредити от банки и много им здраве на данъчните.
kinesiotapebg.eu

2011.09.08 | 09:50

3
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
георги тенчев-МАЛКИЯТ ПАТРАШКОВ

2011.09.08 | 09:49

1
да всички са прави за едно че не жинаги е такова какеото изглежда просто от безпаричието трагна всичко така няма кой да обвиняеаме освен нас си защото ние го допуснахме.

Добави коментар

Водещи новини