Разпространители на фалшиви евро остават в ареста

  • 03 септември 2011 18:52

  • 1222
  • 0
Разпространители на фалшиви евро остават в ареста
© Булфото

Пловдивският окръжен съд остави в ареста с мярка за неотклонение "задържане по стража" петимата мъже обвинени в притежание и разпространение на неистински парични знаци, съобщиха от Съдебната палата.

Георги Ш., 45 г., Петър Т., 44 г., Желязко С., 60 г., Красимир Б., 39 г. и Антон А., 47 г., от Бургас, Пловдив и Пазарджик, бяха задържани преди два дни на паркинга пред хотел "Тримонциум" с 10 000 фалшиви евро в копюри от 100 евро. Срещу тях е повдигнато обвинение затова, че в периода от месец август 2011 г. до 01.09.2011 г. в Бургас и Пловдив са участвали в организирана престъпна група, създадена с цел да прокара в обращение неистински парични знаци.

Срещу подсъдимите Георги Ш., Петър Т. и Желязко С. е повдигнато обвинение и затова, че на 1 септември в Пловдив са пуснали в обращение 10 000 евро като са знаели, че са подправени, уточниха от съдебния пресцентър.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най - тежката мярка за неотклонение. Петимата са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода, а и доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията. Взето е под внимание и това, че предвид високата обществена опасност на деянията е налице реална опасност да извършат друго престъпление, а по отношение на Желязко С. и Георги Ш. е взето предвид и обремененото им съдебно минало.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3 - дневен срок пред Апелативен съд.

Последвайте канала на

1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини