Атанаска пробвала да прикрие следите си

  • 15 април 2014 21:12

  • 6822
  • 6
Атанаска пробвала да прикрие следите си
© Булфото

39-годишната Атанаска Георгиева не е признала веднага за убийството на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие. Минали часове, докато тя се реши да каже, че тялото на детето всъщност е в квартирата , пише в. “24 часа”.

Георгиева бе задържана рано сутринта на 11 април. Полицаите вече имали данни, че Атанаска е свързана с отвличането, но все още не знаели по какъв начин и дали е сама. Междувременно в полицията били прибрани майка й Светлана, малката й сестра Северина и нейният мъж - хотелиерът Веселин Тошев. Никой от тях обаче не подозирал, че в една от съседните стаи е Атанаска. Полицаите дори не разпитвали останалите членове от семейството. 39-годишната жена се опитала да си изгради неумела защитна версия. Признала си, че е пуснала SMS на майката на детето “Подгответе пачките, утре ще ви се обадим” от картата на Александра. Заявила обаче, че не направила това сама, а била принудена от група роми. По-късно обаче станало ясно, че Атанаска сама е изкарала картата и дори е повредила телефона на момиченцето, като го е поставила във вода.

Засега обвиняемата остава в Бургас, няма основание да бъде изпратена в специализираната болница в Ловеч, уточниха от прокуратурата. В понеделник на заседанието, което гледаше мярката  за неотклонение, адвокатът на Георгиева - Благой Потеров, поиска комплексна психолого-психиатрична експертиза, както и изпращането  в Ловеч. Според наблюдаващия прокурор Димо Маджаров обаче това не се налагало на този етап. Можело да стане, ако психиатри от Бургас го счетат за наложително.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6822 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
wow

2015.03.02 | 23:53

4
Детето е било разглезено и научено да говори по подобен начин, това е факт. Но тази 39-годишна жена, която изглежда с 20 години по-стара, явно си има отклонения, което не означава, че е невменяема, и такова изказване й е отключила реакция. Тя при всички положения е "знаела", че може да прави каквото си иска с това дете, тъй като мисията по отвличанети е била планирана и то едва ли по поръчка на роми. Но като го е чула да сипе от устата си гадни думички - горкото, то е било малко и не е подозирало какво може да му навлече това, на което са го учили да говори мама и тате - просто се е афектирала и го е удушила. Като цяло - луда работа му се казва.
Познавам Александра

2015.03.02 | 23:53

6
Не познавате това дете. Не беше способно да обижда и да говори грозни думи към, когото и да е. Тя беше толкова мила и гальовна. Моля Ви не говорете без да я познавате
Краси

2015.03.02 | 23:53

5
Как полицията успя да претърси стаите на хотела, а не успя да провери какво има в квартирата на обвинената??? В случай на задържане не е ли редно веднага да се констатира какво има в помещението??? А не часове след като обвинения е задържан!! Как ще докажат, че тялото не е поставено в последствие?
валко

2015.01.23 | 17:42

3
непрофесионална полиция

2015.01.23 | 17:42

2
maikati dolna ano sawtoto da storatt sasa tep vav zatvora dolna kyrvo

2015.01.21 | 18:40

1
Моля,заменете думата “пробвала“ с опитала,“пробвала“ дразни,благодаря!

Добави коментар

Водещи новини