Заловиха барикадиралия се Васил Митков от Черниче (обновена)

  • 12 април 2014 15:06

  • 5960
  • 4
Заловиха барикадиралия се Васил Митков от Черниче (обновена)
© Булфото

Сагата в Черниче приключи. Преди минути полицията успя да изведе след 20-часова блокада Васил Митков от село Черниче.

Полицейската акция е успешна, съобщи кметът на селото Иван Андонов, цитиран от Дарик. Извеждането на Митков от семейната му къща е преминало без инциденти. Първоначално мъжът е буйствал, но полицейските служители са овладели ситуацията.

Митков е качен в линейка и е откаран в болницата в Благоевград. Pолицейски служители правят щателен оглед в дома на 42-годишния мъж.

Всички действия около кризисната ситуация в село Черниче, свързана с Васил Митков, са документирани и са докладвани на районната прокуратура. "Предстои да се вземе решение от наблюдаващия прокурор има ли данни за извършено престъпление и каква форма на процесуална принуда да бъде наложена на извършителя, ако има такова", коментира за Дарик директорът на ОД МВР - Благоевград комисар Георги Костов.

Той поясни, че през часовете, в които 42-годишният мъж остана заключен в дома си, не е имало каквато и да била форма на реална заплаха за живота и здравето на жителите на селото, както и на служителите на реда.

По думите му има много хипотези за това какво престъпление е извършено за времето от 17.00 часа вчера, но към момента нещата не са прецизирани, за да може да се говори за наличието на престъпно поведение от барикадиралия се мъж. По думите на Костов не е потвърдена информацията за това, че Митков е притежавал оръжие и че е произвел изстрели с такова. "Нашето мнение е, че това няма решаващо значение в случая, след като не констатираме реална заплаха за живота и здравето както за нас, така и за гражданите.

Притежанието не го прави престъпник", каза комисар Георги Костов. На въпрос какво е състоянието на Митков, полицейският директор отговори: "Навлизаме в една деликатна тема. Всеки гражданин има право на конфиденциалност и физическото, и психическото му състояние са някаква форма на лично пространство и не е редно ние да коментираме".

Васил Митков, който има психически проблеми, остана заключен в дома си в продължение на близо 24 часа.

През цялото време къщата му бе наблюдавана от полицейски служители и спецотряд, които дълго време не предприеха щурм, заради опасения от лоша развръзка на случая. Униформените прецениха, че е добре Митков да не бъде притесняван, за да не се стигне до фатален инцидент.

От петък районът около къщата на 42-годишният мъж бе отцепен, като периметърът бе разширяван няколко пъти.

Митков се барикадира в дома си малко преди 17.00 часа на 11 април.

Първоначалната информация, че той е пребил баща си, не бе потвърдена официално от полицията.

Митков е семеен, с две деца. Предполага се, че роднините му са нощували в родната къща на съпругата му в съседното село Крупник.

Според местни жители, до преди около 2 години мъжът е имал успешен бизнес, но е бил отвлечен, вследствие на което е получил психически отклонения.

Весела Найденова
5960 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
oooo

2014.04.13 | 15:43

4
как така без жертви???!!!

2014.04.13 | 15:43

3
Браво, хванаха един човек, дето го кръстиха ненормалник. А да ли е така, кой, кой, ще ми каже, аз вървя през.............и усмихвам се даже......

2014.04.13 | 13:54

2
Аз ще ти кажа, обществото ни няма нужда от такива като теб, пренаситено е! Въри гръмни някой депутат, остави баща си!
ерГея

2014.04.13 | 13:54

1
Виновен е Борисов!

Добави коментар

Водещи новини