Търсят отпечатъците на майката на Петко от Лясковец по оръжията, намерени в дома му

  • 09 април 2014 06:57

  • 1475
  • 2
Търсят отпечатъците на майката на Петко от Лясковец по оръжията, намерени в дома му
©

Разследващи търсят отпечатъците на майката на стрелеца от Лясковец – Стефанка Петкова по оръжията, намерени в дома му. Това научи „Монитор” от близки до възрастната жена.

76-годишната пенсионерка е основен свидетел по делото за трагедията в Лясковец, при която бе убит един спецполицай, а други трима бяха ранени. Майката на Петко беше по-голямата част от времето в семейния им дом, докато течеше операцията на баретите по обезвреждането на стрелеца и извеждането му от апартамента. Веднага след кървавата баня Стефанка е била извикана на разпит в прокуратурата.
От държавното обвинение са назначили две експертизи – дактилоскопска и графологична, на пенсионерката. Проверяващите искат да установят дали почеркът на жената съвпада с този от писмата с оплаквания, които са изпращани от името на Петко до най-различни институции у нас. Преди време графолог обясни пред медиите, че почеркът от книжата много прилича на женски.
Освен това се проверява и дали има нейни отпечатъци по пликовете и листовете, обясни пред „Монитор“ защитникът на пенсионерката Виктор Костов.
Според запознати обаче се търсят следи от пенсионерката и по оръжията, с които Петко е стрелял по баретите.
След трагедията в Лясковец разследващите обясниха пред медиите, че Стефанка през цялото време помагала на сина си и дори се опитала да вкара баретите в капан, като им казала, че синът е загинал от куршумите и могат да влязат, за да изнесат трупа му. Адвокатът на жената обаче обясни, че тя била изключително тиха и спокойна и тези твърдения са по-скоро спекулации, пише „Монитор“.

„Клиентката ми няма повдигнати обвинения нито като извършител на някое от тези деяния, нито като помагач. Тя участва в този процес единствено като свидетел”, заяви Костов. Той обясни, че неправомерно прокуратурата иска да вкара подзащитната му в лудница за принудително лечение, тъй като по закон тя трябва да представлява опасност за обществото и трябва да е диагностицирана с тежко психично заболяване.
Адвокатът твърди, че Стефанка може да бъде изследвана от психолог само за да се установи дали е в състояние да дава показания по делото.
След два дни съдът във Велико Търново е насрочил заседание, на което пенсионерката ще обжалва решението на магистратите от Горна Оряховица да я вкарат за изследвания в лудница. Делото обаче ще се гледа при закрити врата, тъй като засяга личния живот на Стефанка.

Десислава Станева
1475 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.04.10 | 09:48

2
Проучените на психотест, като нямат и грам интелект, какво може да се очаква. Тръгнали като на гости. И те ги посрещнали с добре дошли.

2014.04.10 | 09:48

1
76 годишна жена да вкара баретите в капан?!! И за какво по-точно са ни тия?

Добави коментар

Водещи новини