20-годишен младеж спаси мъж самоубиец

  • 28 март 2014 11:57

  • 2547
  • 2
20-годишен младеж спаси мъж самоубиец
© Булфото

20-годишен младеж спаси мъж самоубиец в Бургас, съобщи TV7. Случката се е разиграла на мост в оживената индустриална зона на града.

В продължение на половин час Мариян Ангелов увещавал 33-годишния мъж да не се хвърля от моста, а след това с помощта на полицай успял да го изтегли извън опасния парапет.

Мариян разказва, че минавал по моста на път за практика, тъй като в момента завършва Транспортната гимназия. Първоначално подминал мъжа, който стоял на ръба на парапета. След няколко крачки обаче се усетил, че става нещо нередно. Върнал се и забелязал двама полицаи.

"Видях, че няма как да се справят, защото те седяха от долната страна на моста и нямаше как толкова бързо да реагират и да се качат горе. Реших просто да помогна по някакъв начин."

За да даде време на полицаите, Мариян започнал да разговаря с мъжа, който искал да сложи край на живота си заради семейни проблеми. Не личната му драма обаче го шокирала, а бездушието на минувачите.

"Хората минаваха и подминаваха, без да обърнат внимание на случая. Чух и думи, които не бяха на място, от млада госпожица. Тя каза: "Ако не можеш да скочиш, да дойда да те бутна"."

Мариян помогнал на полицаите да изтеглят мъжа от ръба на моста и да го успокоят.

"Не смятам, че съм направил нещо кой знае какво. Смятам, че всеки човек трябва все някога да помогне на някого. Всичко се връща - когато човек направи нещо добро и на него му се случва нещо добро", убеден е младият мъж.

Мариян е израснал в дом за сираци, имал е трудно детство и очаква само позитивни неща за в бъдеще.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2547 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2015.03.31 | 18:30

2
Ако историята е истинска, нека да поканят момчето по някоя от националните телевизии. Ето такъв пример трябва да се дава, а не да превръщат в "звезди" някакви крадливи политици, "мутри-бизнесмени" и силиконки.

2014.03.29 | 18:58

1
За жалост си мисля,че няма да се случи.Така де...нали като щракна с дистанционното трябва да видя или кулезич или милен цветков (ау какво стана не ми излизат главните букви) или безбройните тъпи реклами в паузите след което иде реч за нафталинови арменци като кеворкян,канещ едни и същи "вип гости",поливаме обилно с дикофф,за десерт "черешката на тортата" (предизвикващо лично за мен гадене),разни измислени герои и героини,да не забравяме вечния поп фолкър и обилно облизващ задника на митко пайнера слЯви трифонов и какво се получава...май остана време за "новините",показващи само гнусотии и турските сюргюн баклава сериали заедно с хoливудски fast food бози (как не видях в ефира една класика)...така че,за жалост това момче ще е новина еднодневка..поне според мен :(

Добави коментар

Водещи новини