Новородени прасета изгоряха при пожар

  • 30 август 2011 12:59

  • 1627
  • 1
Новородени прасета изгоряха при пожар
© Булфото

50 малки и шест големи прасета изгоряха при пожар в свинеферма в Сопот на ул. “Манастирски лозя”, съобщи инспектор Георги Кунев от Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Пожарът е станал около 22.30 часа снощи. Животните са се задушили от дима. Унищожени са и 80 квадратни метра покривна конструкция, 500 кг и 10 бали фураж, хладилник и ъглошлайф. Районното полицейско управление в Карлово работи по установяването на причините за инцидента.

Две пожарни коли от карловската противопожарна служба са погасили огъня, спасени са две прасета и две сгради в близост. За последните 24 часа в Пловдивско са регистрирани още пет пожара с материални загуби. В Карлово и Дъбене са възникнали два битови пожара в къщи. В Брезово е горял навес и са унищожени покривна конструкция и 25 бали фураж.

Близо до село Градина е горяло лозе. Около 20.00 часа е възникнал пожар, при който са унищожени около 60 декара необработваеми лозя. Предполагаемата причина за пожара е късо съединение от проводници с високо напрежение. Тази нощ в град Стамболийски е възникнал пожар и в технологично съоръжение, като са унищожени 10 автомобилни гуми.

Дежурните спасителни екипи са оказали съдействие при свалянето на котка от дърво в Пловдив, изваждането на птица от комин и залавянето на змия.

Последвайте канала на

1627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kiro

2011.08.30 | 16:36

1
neka po4ivat v mir... GERB SA VINOVNIIIIII!!!!

Добави коментар

Водещи новини