Гардове пазят Брендо в дома му

  • 20 март 2014 06:45

  • 3224
  • 2
Гардове пазят Брендо в дома му
©

Евелин Банев - Брендо, който във вторник беше пратен в дома си от Софийския апелативен съд, се изолира в къщата си на столичния булевард „Ал. Пушкин”. Там според постановлението на магистратите той трябва да изтърпява мярката си „домашен арест”.

До палата той беше откаран с линейка, която го натоварила пред Централния софийски затвор. Въпреки че журналистите бяха обградили всички входове на зандана, арестантът успя да се измъкне от въпросите на медиите със специализиран медицински автомобил. От правосъдното министерство вчера не отговориха на въпросите на „Монитор“ какво е наложило използването на линейката, тъй като Банев не е в тежко здравословно състояние.

Без отговор останаха и въпросите кой е позволил на специализираното возило да влезе на територията на затвора и кой е платил за неговото ползване. Часове след освобождаването на Брендо се оказа, че и никой от квартала не е видял сочения за кокаинов крал, след като е влезнал в луксозното си имение.
„Никого не сме виждали. Само полицейски коли минават от време на време. Никой не е влизал и излизал”, обясниха съседите на Банев, пише „Монитор“.

Един от белезите, който подсказваше, че Банев вече е в къщата си, бяха двата луксозни джипа „Мерцедес”, паркирани в двора, както и гардовете, които наблюдаваха района от малката постройка за охраната до входа на имението. Впечатление правеше, че пазачите са значително по-възпитани от предишните служители, които бяха наети след отвличането на дъщерята на Брендо – Лара, през март 2013 година. Тогава гардовете не позволяваха дори на колите, зареждащи близкия магазин, да спират близо до къщата.
„Никой преди това не живееше тук. Дори Моника и Лара се изнесоха и не сме ги виждали от месеци”, казаха съседи от бул. „Ал. Пушкин”.

За да бъде подготвена къщата, така че на Брендо да му е уютно, била наета чистачка – стара позната на семейството, на която Банев имал доверие. Възрастната жена вчера на няколко пъти влизаше и излизаше от скъпарската къща с препарати и чаршафи. Тя подготвяше старателно помещението, което се намира до детската стая на Лара и се вижда от булеварда. Веднага щом забеляза, че е наблюдавана обаче, тя спусна щорите.

Брендо прекара в български и италиански затвори близо две години, след като службите засякоха разговор между него и съпругата му, в който той обяснява, че ще бяга зад граница. Срещу него се водят две дела – едно у нас и едно на Апенините. По българското дело за пране на над 2 млн. евро от наркотрафик той беше осъден на 7 години и половина затвор от Софийския градски съд. В момента той обжалва наказанието пред втората инстанция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.02 | 09:18

2
учете се как се създават работни места

2014.04.02 | 09:18

1
Сега Брендо ще осъди държавата в Страсбург, от Южна Африка или някое по-хубаво място.

Добави коментар

Водещи новини