Кметът на Тетевен в криминален роман на Георги Стоев

  • 18 март 2014 09:14

  • 5969
  • 3
Кметът на Тетевен в криминален роман на Георги Стоев
©

Кметът на Тетевен Милен Ганев Милев, който бе арестуван в понеделник при показна акция на ДАНС, е описван като човек с тъмно минало, силно влияние и високо положение от хората в града, съобщи БТВ.

Градоначалникът дори присъства в криминален роман на Георги Стоев, където е свързван с Младен Михалев-Маджо, Илия Павлов и силовата групировка от 90-те години СИК. Наречен е Кралят на захарта. Милев демонстрира луксозен живот, въпреки че би трябвало да разчита само на кметската си заплата, а хората в града се страхуват от него.

За момента от прокуратурата не дават подробности по акцията от вчера, освен че е Милев и заместниците му са задържани заради образувано наказателно производство. Затова и информацията около кмета се гради на описанията на хора, работили с него в общината.

Според председателя на Общинския съвет в Тетевен Мадлена Бояджиева арестът е заради нарушения по обществени поръчки или поне „така се говори”. Макар че Съветът трябва да работи с общинската администрация, тя заяви, че съветниците са били изолирани.

„Искали сме във времето да включим общински съветници в комисията за обществени поръчки, това не се случи. Мотивите бяха, че няма достатъчна експертност в общинските съветници”, заяви Бояджиева.

Младен Милев, който е бивш служител на общината, разказа, че е бил отстранен защото не си е платил и не е участвал в предизборната кампания в подкрепа на настоящия кмет. По думите му хората в Тетевен се страхуват от своя градоначалник.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5969 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.03.18 | 18:59

3
vsi4ki kmetove do edin imat krimi minalo dali sa bili zameseni s banditi ili sa krali nqma edin 4esten

2014.03.18 | 18:40

1
И пак партиината телевизия ТВ7 пусна една голяма манипулация,че тоя кмет бил подкрепен от ГЕРБ.А председателят на общинския съвет каза много ясно че тя е била кандидат кмет на ГЕРБ през 2011 г на изборите.Ама явно тая партиина ТВ7 за вичко е виновно ГЕРБ,даже и за 2 рата световна война е виновно.
рик

2014.03.18 | 18:58

2
На първия тур кандидата на ГЕРБ отпадна и на втория подкрепиха въпросното лице, а не кандидата на БСП.

Добави коментар

Водещи новини