Адвокат от Лясковец, приятел на опасния луд Петко, отказал съдействие на полицията

  • 17 март 2014 06:53

  • 5877
  • 6
Адвокат от Лясковец, приятел на опасния луд Петко, отказал съдействие на полицията
©

Адвокат от Лясковец, който бил приятел на опасния луд Петко Петков, отказал съдействие на полицията, информира „24 часа“. Това стана ясно, след като в градчето тръгна слух, че майката - Стефанка Савова, не искала да помогне на служителите на реда в усилията им да убедят мъжа да излезе от дома си или да предаде бойния си арсенал.

В петък спецполицаи атакуваха дома на Петкови за обезвреждането му. Тогава той стреля по командосите, уби един от тях и рани двама. След 6-часова акция на МВР Петков бе ранен и отведен в болница, за да му бъде оказана медицинска помощ.

Единственият, който в последните години влизал в дома на Стефанка и Петко, бил юристът Николай Милков.

Двамата били приятели от 20 г., Петко му имал доверие и адвокатът често гостувал в
апартамента на ул. “Капитан Дядо Никола”. Както стана ясно преди дни, Петко Петков е имал боен арсенал у дома си, но разрешителните документи за оръжията били с изтекъл срок. От момента на изтичане на разрешителното до кървавата акция на баретите прокурори многократно търсили съдействие от Милков да убеди приятеля си да предаде оръжията си. Адвокатът обаче отказал.

“Не се занимавайте с човека, оставете го на мира, той е много ерудиран и интелигентен, защо го тормозите”, защитавал Милков агресивния си приятел. “Познавам го, наистина ходех у тях и знам много неща, но няма да разказвам нищо пред медии, защото изопачавате казаното”, заяви Милков пред “24 часа” и не пожела повече да говори.

Петко обиколил Западна Европа, стигнал дори до Куба, сподели приятелят му от казармата Дилян Денев. Двамата служили на военните погреби в Павликени, били в Охранителни войски, пише още "24 часа".

“Познавам го от 30 г. Той нито пиеше, нито пушеше. Даже като сме си правели купони, не близваше алкохол. Казваше, че щял да бъде примерен, за да живее до 100 г.”, спомня си Дилян. Според приятеля Петко странял от хората, но иначе “на мравката път правел”.

“Знаеше перфектно немски - писмено и говоримо, научи го още в казармата. Докато ние правехме кариера и създавахме семейства, той обикаляше света в продължение на 8-10 г. Мисля, че за кратко работеше в някаква фабрика, но не съм се интересувал коя.

По едно време имаше сериозна връзка с жена. Разделили са се, а той после съжаляваше, че е пропуснал момента да се ожени”, разказва Дилян. Много обаче на говорел за нея и затова не знаел и името.

Не това обаче е предизвикало промяната у Петко и отключило психичното му страдание, смята мъжът. Допреди 2-3 г. Петко се отбивал при него в магазинчето му за фуражи в Горна Оряховица. Другарят от войниклъка предлагал да му намери някаква работа, но той само казвал: “Не искам да им пълня гушите.”

Дилян предполага, че се е издържал от преводи. Той си спомня, че Петко много тъжал, когато починал баща му, и се затворил вкъщи. “Целият му проблем тръгна от децата в училището, знаете какви са днешните младежи. Не се разбираше и със съседите. Имаше натрапчива идея, че трябва да си пази градината и доматите, да пише до институциите.

Мисля, че стигна с молбите си чак до президента и премиера. Казвах му: “Не задълбавай толкова!” А той не се отказваше”, допълва Дилян.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5877 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
АНТИ-системата

2016.05.05 | 14:29

6
ПОРЕДНИЯТ ПРОДУКТ НА СИСЕТЕМАТА ЗА СИСТЕМНО ПРОМИВАНЕ И ПСИХЯСВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ТОЗИ ПЪТ ЖЕРТВА СТАНАХА И САМИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА СИСТЕМАТА! ЕДИН УБИТ И ТРИМА РАНЕНИ! СТАДО СЪБУДИ СЕ, СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ И ЗА ВАС И ЗА ДЕЦАТА ВИ!
al

2016.05.05 | 14:28

5
Съчмата убиец е влезнала през прозорчето на щита, и за това НЕ Е ВИНОВЕН лудия човек. Лудия си е просто луд.

2016.05.05 | 14:27

4
Милен динев що за изрод сте да говорите така,днес хората подлудяват от нищета и безизходица
al

2016.05.05 | 14:27

3
Истината винаги е по средата!!!!! Човека наистина може и да е превъртял, но ченгетата със "ювелирната" си акция са виновни за смърта на командоса. Вместо още преди две години да бяха взели пушките му, когато още не е бил толкова зле. Но дори и онзи ден една сълзотворна граната можеше да го изкара на светло и щеше да е уязвим и с един електрически тейзер щяха да го свалят на земята и да го натъпчат с хапчета. За трагичния край са виновни ченгетата!
al

2014.03.19 | 17:20

2
Освен това дечурлигата са му трошели стъклата и са му унищожавали гранината със зеленчуци. Тоя психично болен човек е бил провокиран с години.
jo

2014.03.18 | 10:35

1
шибан кретен...дай да избием всички деца,а?

Добави коментар

Водещи новини