Светлозар Лазаров: МВР плати много висока цена в Лясковец

  • 14 март 2014 19:01

  • 4710
  • 13
Светлозар Лазаров: МВР плати много висока цена в Лясковец
©

Правим всичко необходимо за адекватното лечение на ранените полицаи. От тук отивам на място да се уверя лично, че се полагат необходимите грижи за тях. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод днешната полицейска акция в Лясковец, при която психичноболният Петко Петков застреля един служител на реда и рани още трима негови колеги.

Той каза, че с действията си убитият спецполицай Емил Шарков е спасил живота на свои колеги. Имаше риск да бъдат ранени и цивилни лица, включително и деца, добави Лазаров. Той посочи че двамата с убития служител на реда Емил Шарков преди 15 г. са назначени заедно в Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) и са били приятели. По думите му стрелецът Петков е имал намерение да убие децата от близкото училище, защото са го смущавали.

Тепърва ще се извършват анализи на база експертизите, за да се разбере как се е стигнало дотук. Имаше заплаха за мирни граждани, затова беше взето решение да бъде проведена акцията, за която имаше разрешение и от прокуратурата. На място имаше и психолози. Становището им беше, че с лицето не трябва да се разговаря, защото това ще отключи агресия, обясни главният секретар на МВР.

Той каза, че Петков не е излизал от дома си от 2011 г. Лазаров заяви, че през същата година е планирана операция, която е трябвало да бъде проведена през март 2012 г. Предполагам, че операцията не е проведена, защото лицето е опасно, посочи той.

На 12 март 2014 г. постъпва информация с конкретни данни за заплаха от директора на училището, че лицето възнамерява да използва оръжие срещу учениците и е взето решение акцията да бъде проведена, каза Лазаров, като уточни, че той е дал заповед да се действа.

На място беше директорът на Специализирания отряд за борба с тероризма. Анализите ще покажат къде е грешката и защо се стигна дотук. Платихме много висока цена. Не може обаче МВР да не се намесва, когато има данни, че някой е опасен за обществото. Днес много хора бяха словоохотливи. Питайте ги тях защо не са провели операцията. Ако с нещо може да се промени ситуацията, бих си подал оставката, но за г-н Цветанов няма да го направя, каза още главният секретар на МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4710 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Иво

2014.03.18 | 21:43

13
Значи той бил супер опасен, знае се от преди за това и се тръгва с ръце в джобове да правите арест. Абсолютно подценена операция .Оставки за всички .
ОТ ИНАТ

2014.03.18 | 21:43

12
ИНАТ ГЛАВА ЗАТРИВА - Е КАЗАЛ НАРОДА -------------- КОЙТО ОСТАВКА СЕГА НЕ ДАВА ЗАРАДИ ЦВЕТАНОВОТО УДОВОЛСТВИЕ И СОБСТВЕНОТО СИ НЕКАДЪРИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ СЕГА С ЖИВОТА СИ НО............. НА ВЪЗМЕЗДИЕ СЕ НАДЯВАМЕ
ОСТАВКА ЛАЗАРОВ

2014.03.17 | 13:24

11
ЛАЗАРОВ, ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА ЗАРАДИ ИСКАНЕТО НА НАРОДА, А НЕ ЗАРАДИ ЦВЕТАНОВ. ТОЛКОВА ПРОСТ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР МВР НЕ Е ИМАЛО НИКОГА. ПОДАЙ ОСТАВКА ЛАЗАРОВ. НЕ БЪДИ НАГЪЛ И ЦИНИЧЕН СПРЯМО ТВОИТЕ ПОДЧИНЕНИ.
Другият Светлозар

2014.03.17 | 12:10

10
Не ако трябва,а задължително трябва да я подадеш,такова некомпетентно ръководство в МВР не е имало,но така е като зетьове,а не професионалисти работят в МВР.

2014.03.17 | 12:10

9
тоя балък как се изложи баси смешната история па че те психично болните били подобре тренирани от баретите що неземеме психично болни за борба с тероризъма, тия са такава пародия от тва правителство че мани мани
Най-обикновен човечец

2014.03.17 | 12:10

8
Чакъра го стреляха с ерпегета и още пилят дедовия на Бойко!Ама полицаите от тая акция си останаха живи и здрави.

2014.03.17 | 12:09

7
От тоя милиционер по прост отдавна не беше изгрявал.

2014.03.17 | 12:09

6
СВЕТЛОЗАР ЛАЗАРОВ Е ЕДИН МНОГО ДОСТОЕН ЧОВЕК.

2014.03.17 | 12:09

5
Цветанов ли ти е виновен боклук недостоенвчера всички по всичкителевизии казаха че по некадърни от вас няма,но сте жадни за власт идиоти недни
ОСТАВКА И НА ЗЕТЯ И НА АНАЛИЗА

2014.03.17 | 12:09

4
ТЕЗИ РАЗФАСОВАТ МВР ИЗГОНИХА КАЧЕСТВЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ СИСТЕМАТА И СЕГА ПОКАЗВАТ КАКВО МОГАТ ---- ЖАЛКИ ГОРДЕЛИВИ НАГЛИ НО Б О Г ЩЕ ГИ ВЪЗНАГРАДИ ГОРДОСТТА Е ПОРОК НО ТЕ СА БЕЗБОЖНИЦИ КОЛКО ГАВРА СКРЪБ И МЪКА ПРИЧИНИХА НА СЕМЕЙСТВАТА НА УВОЛНЕНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ПОД ДОКТАТА НА БСП И ДПС - ВИДОВ ДЕН ЧАКАМЕ ЗА ТЯХ --- ДНЕС СЕ ИЗПОКРИХА АКО ИМАТ СЪВЕСТ -ОСТАВКАААААААААА ВЪН ЗА НЕКЪДЪРНОСТ

Добави коментар

Водещи новини