Деца се млатиха в двора на варненско училище

  • 29 август 2011 15:14

  • 1745
  • 2
Деца се млатиха в двора на варненско училище
©

Брутално сбиване между деца се е разиграло в двора на Хуманитарната гимназия във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.


За екшъна между малолетните деца станало ясно след оплакване на майката на едното от тях. 43-годишната жена влетяла в РПУ в петък и разказала, че синът й е отнесъл здрав пердах от друго дете, като вследствие на това му е нанесена средна телесна повреда.

Баталната сцена се разиграла четири дни по-рано в двора на училището. Малчуганите – на 11 и 12 години си играели, като по едно време се скарали. Детинската свада бързо прераснала в сбиване, като двамата се нахвърлили настървени един срещу друг. По-малкият побойник не се дал на баткото и го засипал с ритници. Единият от тях попаднал с корема на момчето, като ударът бил толкова жесток, че направо го превил на две. Това прекратило схватката между двамата хлапаци и те се прибрали по домовете си.

След това обаче 12-годишното момче започнало да изпитва силни болки и казало на родителите си какво се е случило. Те моментално го откарали в болницата, като медицински преглед установил, че далакът му е скъсан и се налага операция. След оплакването на майката на потърпевшото дете, полицията е започнала дознание по случая. „Не сме уведомени за подобен случай. От вас разбирам за това нещо. Ще разпоредя проверка по случая, както и дежурният учител в училището, в чийто двор е станало сбиването, да изготви доклад.

Като изясним ситуацията ще я докладвам на министъра”, обясни шефката на Регионалния инспекторат по образование във Варна Йорданка Атанасова, предаде БЛИЦ. Към момента не е ясно дали двете деца са от същата гимназия или просто са от квартала и са играели в двора й. Директорката на въпросното школо също не беше наясно със станалото. „Възможно е да е станало в извънработно време, а и в момента децата са във ваканция”, обясни тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1745 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
?

2011.08.30 | 00:14

2
Сбиването може да е станало навсякъде.
Ани

2011.08.29 | 23:55

1
Да, веднага са взели информация за случая от шефката на инспектората, а от родителите? Или те не са наясно?

Добави коментар

Водещи новини